avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despagubiri ANRP
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despagubiri ANRP

Despagubiri ANRP
Cererea de retrocedare a fost depusa de tatal meu si fratele lui ( bunicii expropriati au mai avut un copil, care la data respectiva era decedat si sotia, unica lui mostenitoare nu a dorit sa depuna cerere). Intretimp a decedat si fratele tatalui meu si apoi si tatal meu. In prezent actiunea este continuata de mina, unicul copil al tatălui meu si cei 2 copii ai fratelui tatalui meu. In acesta situatie in ce cote se imparte corect eventuala despagubire.
Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2023
mariettastamate, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariettastamate , utilizator 09:16, 29 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Eventuala despagubire se va imparti respectand prevederile codului civil cu privire la mosteniri.
Pentru ca au solicitat despagubiri cei doi frati, despagubirile se vor imparti in mod egal intre cei doi frati solicitanti. Acestia fiind decedati la momentul la care se vor acorda despagubirile, cotele ce le-ar fi revinit celor doi frați daca ar fi fost în viață, vor fi incasate de mostenitorii fiecaruia dintre ei.
Ultima modificare: Joi, 29 Iunie 2023
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Multumesc pentru raspunsul clar si prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea radu1982 radu1982 am o mica problema ...tatal meu a murit in martie 2009 iar bunicul (tatal tatalui meu)in luna august al aceluias an.bunica inca este in viata insa acum sunt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Succesiune- cote de drept ce revin mostenitorilor PORA AMALIA PORA AMALIA Buna ziua. 1. Care sunt cotele de drept ale fiecarui mostenitor in urmatorul caz: Se face succesiune dupa bunici, ambii fiind decedati. Acestia au avut 3 ... (vezi toată discuția)