Bună ziua, ma confrunt cu o situatie la care sper sa ma puteti ajuta dvs. In data de 22.06.2023 am depus demisia la fostul angajator, solicitand incheierea contractului cu acordul partilor incepand cu ziua urmatoare. La acel moment cei de la HR m-au rugat sa discut si cu directorul fabricii, ceea ce am si facut, iar dupa lungi povesti cu privire la motivele ce m-au determinat sa iau aceasta decizie, acesta a fost de acord sa incheiem colaborarea. De atunci pana in prezent, in program figurez ca fiind in preaviz. ( eu avand si 15 zile de co neefectuat ). Ieri am primit o notificare din partea angajatorului cum ca ma convoaca in vederea cercetarii disciplinare pe motiv ca am absentat 3 zile fara motiv. Eu detin pe wapp discutia avuta cu cei de la HR in care am anuntat inca o data ca incepand cu data de 23.06.2023 nu voi mai veni la serviciu deoarece am depus demisia si directorul, dupa lungi povestiri, mi-a comunicat faptul ca este alegerea mea, demisia ramanand la acesta. Tot in cursul zilei de ieri am primit o fotografie cu demisia si nr de inregistrare pe care era scris faptul ca este de acord cu demisia doar daca respect cele 20 de zile lucratoare de preaviz. Asadar, doresc sa clarific si sa ma ajutati va rog frumos in acest sens cu o posibila rezolvare: in primul rand in acea convocare primita de la angajator, el sustine ca in 23.06 am vorbit pe wapp si am comunicat faptul ca nu vin la servici, desi eu in 22.06 am lasat demisia la HR si la director, iar dupa discutia avuta cu acesta parea sa fie de acord cu incetarea cu acordul partilor. In al doilea rand nu inteleg cum de apar in preaviz, atat timp cat angajatorul sustine ca am 3 absente nemotivate, in urma carora din cate cunosc eu, contractul de munca se desface pe motiv indisciplinar. Iar in ultimul rand, doresc sa stiu daca este legal cum au procedat ei si daca eu nu ma voi prezenta la aceasta convocare, ce repercusiuni pot exista asupra mea ? Va multumesc frumos.
Buna ziua,
Demisia are nr de inregistrare insa pe aceasta a scris faptul ca este de acord cu demisia doar daca respect termenul de 20 zile luctatoare de preaviz ( am aflat dupa 3 zile de faptul ca a scris acest lucru pe demisie, nu pe loc cand am semnato)
Cerere de CO nu am facut insa avand cele 15 zile neefectuate, ma gandeam ca asta este motivul pentru care figurez la ei in preaviz, deoarece eu din data de 23.06 nu am mai mers la acel job.