avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua cu stima va rog sa mi spuneți ,,\
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua cu stima va rog sa mi spuneți ,,

Buna ziua cu stima va rog sa mi spune ți ,,"daca se poate da amenda" în situația în care eu nu sunt in tara și am primit o notificare că am reclamație pentru construcții la casa și trebuie să facilitez organele de ordine sa vina la fata locului .eu sunt proprietara casei . Sunt copii mei acasă dar nu doresc sa se implice ei . Mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:02, 4 Iulie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu știu care ar fi.problema în cazul.in care copii dvs (probabil majori )ar permite accesul pe proprietate,în ce fel ii implicați.".?Nu are nici o relevanta faptul ca dvs sunteți sau nu în tara amenda poate fi aplicata în cazul constatării unor nereguli privind legislatia in construcții.In funcție de cuantum ,motivele pt care e aplicata o puteți contesta sau puteți începe demersurile pt întrarea în legalitate. E păcat sa investiți banii munciți probabil din greu în imobile fără autorizație,cu o situație juridica incerta(greseala făcută de numeroși compatrioti) etc.
sigur ca puteti fi amendata. trebuie sa dati curs notificarii, indiferent de sensibilitatile copiilor dvs.
Buna ziua - dar cum poate constata nereguli doar pe baza unei reclamații a unui cetățean care nu are nici o dovadă clară ?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu știu care ar fi.problema în cazul.in care copii dvs (probabil majori )ar permite accesul pe proprietate,în ce fel ii implicați.".?Nu are nici o relevanta faptul ca dvs sunteți sau nu în tara amenda poate fi aplicata în cazul constatării unor nereguli privind legislatia in construcții.In funcție de cuantum ,motivele pt care e aplicata o puteți contesta sau puteți începe demersurile pt întrarea în legalitate. E păcat sa investiți banii munciți probabil din greu în imobile fără autorizație,cu o situație juridica incerta(greseala făcută de numeroși compatrioti) etc.

Adică pentru că am o reclamație sunt obligata sa facilitez organele de poliție sa intre pe proprietate chiar daca eu nu sunt in tara?

adriandimitriu a scris:

sigur ca puteti fi amendata. trebuie sa dati curs notificarii, indiferent de sensibilitatile copiilor dvs.

ce legatura are acest lucru cu faptul ca nu sunteti in tara? sunteti responsabila de ceea ce se petrece pe proprietatea dvs. organele abilitate trebuie sa verifice sesizarea. asa le cere legea. nu le permiteti, sanctiunea este amenda. nu stiu despre ce reclamatie este vorba, insa in cazuri serioase (penale) se poate ajunge pana la obtinerea unui mandat de perchezitie si atunci se intra cu forta. oricum insa, e decizia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat de perchezitie caius mihai caius mihai buna!daca se poate as vrea si eu sa stiu in cazul in care politia are reclamatii asupra mea de la vecinii de pe scara,pentru ca am facut galagie(ceea ce nu e ... (vezi toată discuția)
Fratele meu in varsta de 17 ani este acuzat ptr un furt la care nu a luat parte sandrucristian sandrucristian vreau sa fac o reclamatie agentilor de politie ce se ocupa de cazul acesta. este corect ca un minor sa fie luat la sediu politiei fara mandat de retinere sau ... (vezi toată discuția)
Retrocedare zsilviu zsilviu In 1970 am plecat LEGAL din tara. La plecare am fost obligat sa "cedez de buna voie" casa cumparata de mine si sora mea in1941 statului. Nu am putut lua cu ... (vezi toată discuția)