avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Daca pe un contract de vanzare cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Daca pe un contract de vanzare cumparare imobil sunt ...

Buna ziua!
Daca pe un contract de vanzare cumparare imobil sunt 2 persoane necasatorite si numai unul dintre ei are dovezi ca pana la final a platit tot, iar in conditiile unei despartiri, are vreo relevanta ca numai unul a platit sau sta in picioare contractul?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:16, 28 Iulie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Relevanta " o constata numai instanța, pe baza dovezilor aduse și în cadrul unui proces de partaj.
Pana atunci, contractul rămâne valabil
Ultima modificare: Vineri, 30 Iunie 2023
raluk0207, utilizator
Multumesc!
Inca o intrebare: in conditiile in care se face la notar o declaratie prin care, in cazul unui deces, totul ramane celuilalt si dupa decesul lui ii revine copilului. Cel care ramane in viata poate vinde, chiar daca mostenitorul este copilul?
Nu exista o astfel de "declarație ". Nu va face nimeni asa ceva.
Sub ce alta forma se poate face daca nu prin declaratie, asa am denumit o eu,....

Alte discuții în legătură

Acte proprietate in concubinaj EpureDana EpureDana Buna ziua. Sunt intr-o relatie cu o persoana care a divortat in anul 2015 ca si mine. Am achizitionat o proprietate impreuna in cota de 50/50%. In conditiile ... (vezi toată discuția)
Mostenire Iustina2 Iustina2 As dori sa ma lamuriti in legatura cu mostenirea pt copil. Sunt o mama divortata cu un copil.Fostul meu sot are un apartament cu doua camere,si pe viitor as ... (vezi toată discuția)
Eu si partenerul meu convietuim de 16 ani.in acest timp am construit ... ligiasmeureanu ligiasmeureanu Eu si partenerul meu convietuim de 16 ani.in acest timp am construit impreuna o casa pe un teren concesionat de partenerul meu.partenerul meu are 2 copii ... (vezi toată discuția)