Buna ziua!
Daca pe un contract de vanzare cumparare imobil sunt 2 persoane necasatorite si numai unul dintre ei are dovezi ca pana la final a platit tot, iar in conditiile unei despartiri, are vreo relevanta ca numai unul a platit sau sta in picioare contractul?
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Cred ca v-ati referit la un testament.
Dar având în vedere ca exista copii, nu este o varianta foarte bună.
Copiii sunt moștenitori rezervatari și pot solicita reductiunea testamentului.
Practic soțul beneficiar nu va moșteni tot.
Și nici nu va recomand. Lăsați lucrurile asa cum sunt. Cel care va supraviețui, oricum va avea jumătatea lui.
gi-jane2
Moderator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Eu nu as lasa lucrurile asa, nefiind soti, nici macar nu va mosteniti si pt ca concubinul are copii ( nu am inteles daca e numai al lui sau e copil comun, daca e comun ,poate va intelegeti mai usor), acesta va mosteni integral cota tatalui sau, deci oricum va paște un proces in urma căruia va trebui sa ii dati jumatate din casă fie in bani sau fizic sau vindeti si impărtiti banii.
Daca e dispus sa vă facă testament, e mult mai bine, suma ce o veți avea de dat ( in urma unui potential proces), va fi mult mai mică decât pt toată cota concubinului. In testament să scrie ca vă lasă dvs dreptul de uz viager ( uzufruct sau abitatie)si copilului nuda proprietate, asta inseamna ca dvs veti sta in casa cat veti trai si apoi, cota sa va reveni intreaga, copilului. In acest caz, ambele parti sunt avantajate, dvs ca veti sta in casa cat veti trai si copilul e avantajat ca va ramane la final, după moartea dvs cu toata cota tatalui sau (daca concubinul va lasa testament pt toata partea lui din casa si copilul cerea reductiunea, mostenea doar 1/4 din ap.)
Oricum, mergeti la un avocat inainte de a lua o hotarare.
Mostenire
Iustina2
As dori sa ma lamuriti in legatura cu mostenirea pt copil.
Sunt o mama divortata cu un copil.Fostul meu sot are un apartament cu doua camere,si pe viitor as ... (vezi toată discuția)