avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Problema credit auto-masina defecta
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Problema credit auto-masina defecta

Buna ziua. Am facut un credit auto prin TBI pe 5 ani, am luat masina pe data de 5 mai din parc, totul bine si frumos pana a 2 a zi dimineata cand am incercat sa plec de pe loc: huruia ceva la rotile din spate si masina frana singura(diferențial defect). Am pus mana pe telefon pe 6 mai si le-am semnalat problema. Au zis ca se rezolva, m-au intins cam pana pe 27 mai cu reparatia, nu gaseau diferential, l-am gasit tot eu in final si l-au inlocuit. Totul bine si frumos. Am mers la RAR in urmatoarea saptamana, unde, surpriza, am fost respins: noxe peste limita si pierderi ulei diferential!!! Pe langa asta, masina a inceput sa scoata fum albastru si un suierat pe evacuare. Le am semnalat din nou problema, au zis ca se rezolva, mi-au trimis o in service unde mi-au schimbat uleiul!!! Uleiul fiind abia schimbat in alt service cu filtre, cu tot. Am refuzat sa ridic masina, spunadu-le ca are acelasi defect:fum albastru + suierat pe evacuare. Ce pot sa fac legal ca sa scap de creditul auto si de cei care mi-au inselat increderea in parcul auto? E clar ca masina era defecta de la inceput si au ascuns acest lucru. O solutie, va rog. Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Livius Laslau , Consilier juridic 23:17, 3 Iulie 2023
Buna seara,
Mașina ați luat-o de noua din reprezentanta, ori ați luat-o second hand de la o firma care se ocupa cu vânzarea de auto rulate?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iulie 2023
Livius Laslau, Consilier juridic
Masina e SH luata dintr-un parc auto care se ocupa de asa ceva
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Legea aplicabilă: OUG 140/2021, poate chiar și Legea 363/2007. Sesizați și protecția consumatorului
Succes și numai de bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala inselaciune auto Saimir Saimir Buna ziua, Am cumparat in urma cu o saptamana [editat]un autoturism, la care mi s-a spus din partea vanzatorului ca masina nu are probleme tehnice, sau ... (vezi toată discuția)
Probleme masina second hand lilianabre lilianabre buna ziua.va spun de la inceput ca sunt constienta ca am gresit , asa ca va rog sa nu va consumati energia certandu-ma si va rog sa incercati sa ma ajutati. ... (vezi toată discuția)
Service auto silviu c silviu c sa va prezint o situatie: acum 2 saptamani m-am dus la un service auto sa fac schimbul de ulei la masina proprietate personala. acolo baieti de la service au ... (vezi toată discuția)