avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firma de recuperari pentru un contract orange de 6 ani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firma de recuperari pentru un contract orange de 6 ani

Buna ziua,

Am avut abonamet la Orange pana la sfarsitul anului 2017. Pentru ca am plecat din tara l-am inchis si am trecut pe prepay. Am achitat toate facturile si nu aveam nici o datorie. In 2023 o ruda a primit o scrisoare de la firma de recuperatori ca datorez la Orange 20 lei si sa platesc, fara nimic detalii doar cu amenitari de dat in judecata.
Din ce am vazut online datoriile se prescriu dupa 3-5 ani. Pentru ca au trecut aproape 6 ani nu s-a prescrie datoria?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: smaryus , utilizator 22:13, 7 Iulie 2023
Buna seara,
OK, lasati-ii sa scrie, e treaba lor!
Nu va agitati ca datoria s-a prescris prin 3 ani!
Codul de Procedură Civilă
Art. 705. Termenul de prescripţie
(1) Dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripţie este de 10 ani.
(2) Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a obţine executarea silită. În cazul hotărârilor judecătoreşti şi arbitrale, termenul de prescripţie începe să curgă de la data rămânerii lor definitive.

Scuze pentru raspunsul intarziat.
Multumesc de informatii.
Dar din moment ce datoria s-a prescris, orange nu a incalcat nici o lege pentru ca mi-a vandut datele personale la firma de recuperatori?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii societate telefonie mobila roxanat25 roxanat25 o intrebare... am o datorie la orange de 4 ani... abia acum m-au sunat de la ceva birou juridic cum ca dasarul e pe rol. am spus ca nu am cum sa platesc suma ... (vezi toată discuția)
Datorie fictiva la orange stancu_g stancu_g Buna ziua, Am o problema cu compania de telefonie mobila ORANGE. Am avut un abonament facut la aceasta firma in anul 2000, contract ce l-am reziliat prin ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare razvan22 razvan22 am si eu o problema cu o firma de recuperare get back am avut un abonamnet la fostul romtelecom care nu a mai fost platit din 2012 si dosarul a ajuns pe mana ... (vezi toată discuția)