avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Insolventa, neplata salariu dupa demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Insolventa, neplata salariu dupa demisie

Firma la care am lucrat a intrata in insolventa, dupa cateva luni de la insolventa mi-am depus demisia. Salariile restante/actuale/zile concediu nu au mai fost platite celor care au plecat din firma dupa insolventa. Mentionez ca cei care au ramas in companie isi incaseaza salariile in continuare. Pot face ceva in a-mi recupera sumele datorate? Se poate cere falimentul pentru salar neplatit daca sunt depasite 60 zile de la data la care trebuia sa fiu platit?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:43, 1 Iulie 2023
valoarea-prag pentru a putea fi introdusă cererea de deschidere a procedurii de insolvență in cazul salariaților este de 6 salarii medii brute pe economie/salariat.

Depuneti o cerere la judecatorul-sindic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu neplatit de angajator. ce pot face? cristi0888 cristi0888 Am lucrat la o firma care actual nu este in insolventa. Am plecat din firma pe desfintarea postului si am intrat in somaj. Dar firma are sa imi dea 4 luni de ... (vezi toată discuția)
Angajat-angajator - neplată drepturi salariale amygos_sm amygos_sm Lucrez la un patron italian cu circa 800 angajati,care din decembrie 2017 a intrat in insolventa. Incepand cu 1 martie 2018 nu a mai platit salariile decat la ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz Andrea9631 Andrea9631 Buna ziua, lucrez in prezent intro firma in insolventa si vreau sa imi dau demisia fara preaviz (nu sa respectat contractul individual de munca deci se ... (vezi toată discuția)