avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Sunt pensionat invaliditate grad3 in decembrie 2018în ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Sunt pensionat invaliditate grad3 in decembrie 2018în urma unei ...

Sunt pensionat invaliditate grad3 in decembrie 2018în urma unei operații la coloana cervicală .
Starea mea de sănătate s a agravat având din nou alte hernii de disc atât cervical cât și lombar.
Întrebarea mea este:
Care ar fi calea de urmat pt a demonstra ca afecțiunile coloanei sunt boala profesionala. Am lucrat în industria confecțiilor timp de 32 de ani și din cauza posturii la locul de muncă mi a afectat coloana .
Nu știu care ar fi calea de urmat.(as avea mai multe facilități la tratamente ) .
Cel mai recent răspuns: Fereastraalbastra , utilizator 09:10, 3 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pasii pentru semnalarea, cercetarea, declararea si inregistrarea bolilor profesionale sunt cei mentionati in HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, art.149-174
Este tardiv, sa se deruleze in prezent, dupa cca. 5 ani, pasii pentru a se inregistra BP. Trebuia facut in 2018 daca existau indicii clare pentru boala profesionala.
In dosarul dvs. medical existent la firma (se faceau mentiuni anuale, in urma efectuarii examinarii medicale periodice) ar trebui sa existe "indicii de progres" al afectiunii la coloana.
Gasiti informatii utile aici despre Registrul national al bolilor profesionale: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Incepand cu anul infiintarii (in fapt in 2021, deci dupa 2018) bolile profesionale se inregistreaza/ sau ar trebui sa se inregistreze la nivel national.
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala profesionala ContSters162100 ContSters162100 Buna, as dori cateva informatii in legatura cu pensionarea pe caz de boala/profesionala. Mama mea este in campul muncii de 29 de ani legal (are 49 de ani). ... (vezi toată discuția)
Boala profesionala CristinaStoican CristinaStoican Am fost diacnosticat cu boala profesionala la Timisoara, ca avand hernie de disc si mi s-a emis procesul verbal de constatare, acesta fiind confirmata ca fiind ... (vezi toată discuția)
Fisa fiam ContSters493469 ContSters493469 Am beneficiat de 273 de zile se concediu medical.La revenirea din concediu,trebuia completata de catre angajator, fisa FIAM? (vezi toată discuția)