avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum ma inregistrez in contabilitate?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum ma inregistrez in contabilitate?

detin un magazin de desfacere a pestelui.mai nou am decis sa transam pestele rezultand cap de peste si file peste si bine inteles resturi.cum calculez si cum ma inregistrez cu el?dintr-un kg de peste 30%este cap,60%file si 10%pierdere(intestine si solzi?eu vand si capetele de peste .(4 lei kg pt ca si piata dicteaza preturile,avand in vedere ca achizitionet cu 5 lei kg de peste)cum se procedeaza?am tot cautat peste tot si nici contabila nu prea ma poate ajuta.e urgent.pt ca deja eu vand aceste produse
Cel mai recent răspuns: JolieCont , Contabil 23:37, 27 Ianuarie 2010
301 = 401 achizitie peste
345 = 711 raport de productie(cap,file)
601 = 301 bon de consum
371= 345/378/4428 inregistrare la pret am
711=121

in situatii de genul acesta , trebuie si cod CAEN pentru ca desfasoara act de productie ?
Eu cred ca da, cu siguranta trebuie sa fie autorizat din punct de vedere sanitar veterinar iar pentru obtinerea acestei autorizatii trebuie sa dispuna de spatiu corespunzator si codul CAEN aferent activitatii.
Nu sunt sigura ca trebuie incadrata aceasta activitate in categoria "productie". Nu se prepara nimic... mi se pare acelasi lucru sa vinzi pulpa de vita (se taie o bucata si se vinde)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum inregistrez? kamy_nora kamy_nora Buna ziua, O firma de distributie comercializeaza carbuni de gratar, la saci de 3 kg, pe care ii ia de la o firma din Prahova. Firma de distributie cumpara ... (vezi toată discuția)
Productie FLORIS44 FLORIS44 inregistrari contabile productie (vezi toată discuția)
Monografie contabila la panificatie Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov Lucrez la o firma care are ca obiect de activitate fabricarea painii si a produselor de patiserie.As avea nevoie de o monografie completa pentru a nu se ... (vezi toată discuția)