avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Majorare pensie întreținere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Majorare pensie întreținere minor

Buna ziua,
Mă puteți ajuta, vă rog, cu niște informații despre următoarea problemă: am 17 ani și, de curând, am aflat ca părinții mei sunt divorțati, eu fiindu-i încredințat mame.
Are o situație financiară foarte bună de care noi nu am știu: case, firmă. Imi plătește pensie alimentară, dar vreau să știu cum să procedez și unde mă pot adresa pentru mărirea pensiei?

Oare am nevoie de dovezi concrete care să susțină ceea ce spun sau se poate afla legal?

Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 3 Iulie 2023
Elena Andreea, administrator
Din ce am citit pe aici, pe net... am constatat ca este destul de greu, poate chiar imposibil, in justitia romaneasca sa obti o marire de pensie alimentara daca persoana in cauza nu doreste sa plateasca, chiar daca ar avea de unde... sunt multe metode de a ascunde veniturile...

Dar asta nu inseamna ca nu puteti discuta asta cu un avocat, daca nu va descurcati in instanta ( mama dvs. poate face demersurile cat sunteti minora, dupa... si daca continuati studiile, demersurile le puteti face dvs.).
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana la împlinirea vârstei de 18 ani demersurile trebuie făcute de către mama ta în calitate de reprezentant legal a minorului.Dupa majorat dacă ești în continuarea studiilor poți solicita în nume personal,mărirea pensiei,plata acesteia pe perioada studiilor universitare etc.In mod normal aceste verificări pot fi făcute de judecător prin interogarea unor baze de date.Trebuie discutat cu un av pt mai multe amănunte.Asa cum s a menționat în mesajul anterior exista o serie de subterfugii care pot sa fie făcute de către debitor.cel mai sigur e când are venituri salariale,"la patroneala" e mai greu de prins..
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara ginacom ginacom 1.Buna seara! As dori sa stiu pana la ce varsta primesc copiii pensia alimentara.Pana la 18 ani,sau daca isi continua studiile,dupa aceasta varsta,primesc in ... (vezi toată discuția)
Ajutor incredintare minor ancut75 ancut75 [quot]Buna ziua, Am un copil(2 ani jumate) cu fosta mea prietena, nu am stiut ca este insarcinata, a ascuns lucrul acesta pana in ultimul moment si ca ... (vezi toată discuția)
Marire pensie alimentara Adelinasfarlea Adelinasfarlea Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie si anume doresc sa imi deschid o firma cu viitorul sot si anume sa ne achizitionam un camion si sa mergem sa ... (vezi toată discuția)