avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare persoane care stau fara drept
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare persoane care stau fara drept

De curand am aflat ca in una din halele pe care le detin s-au amplasat ilegal niste indivizi care fac o activitate economica acolo.Din cate am inteles,pentru evacuarea acestora intrucat stau fara drept acolo se apeleaza la o procedura speciala de evacuare.Totusi,pentru a-i evacua este necesar sa le obtin numele pentru a le trimite notificare prin executor.Cum as putea face acest lucru?Sa chem Politia sa ii legitimeze?Nu as vrea ca procesul sa se transforme intr-unul penal intrucat acestea tind sa dureze.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:31, 4 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă sunteți proprietarul, nu cred ca este nevoie nici măcar de procedura de evacuare. Din ce descrieți, pare mai degrabă o violare de domiciliu sau sediu profesional de către persoane necunoscute. Chemați politia și formulați plângere penala. Dacă nu stați acolo sa păziți, asta nu înseamnă că altcineva se poate instala pur și simplu. Procedura civila a evacuării din imobile ocupate fără drept presupune totuși un acord de intrare din partea proprietarului, cu orice titlu, inclusiv prin detenție precara. Fără acord, e chestiune penala, nu civila.
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2023
Mirrella P., utilizator
Initial sesizati oficial politia teritoriala,care detine autoritatea si competenat sa dispuna verificari asupra persoanelor care ocupa fara drept spatii
Ulteriot puteti notifica oficial ocupantii cu obligatia eliberarii spatiului ilegal folosit-sub sanctiunea obligarii la p[ata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta dr.familiei olgachelu olgachelu buna ziua. ma confrunt cu o situatie mai neobisnuita.o prietena este terorizata zilnic de catre sotul ei, in apartamentul proprietate personala si exclusiva a ... (vezi toată discuția)
Evacuare comodatar la incetare termen purplescai purplescai In urma vanzarii imobilului proprietarul stabileste contract de comodat astfel incat sa mai poata vanzatorul sa stea un timp in imobil. Comodatarul (ocupantul ... (vezi toată discuția)
Teren agricol ocupat abuziv iongigi iongigi In anul 2018 am dobandit un teren extravilan agricol prin succesiune, pe acest teren de mai mult de 9 ani s-a stabilit ilegal un individ care-l cultiva. Pe ... (vezi toată discuția)