A,B,C = 3 veri buni şi
Unchiul lor = D', singurul dintre fraţi care mai traieşte (fraţii din care au rezultat verii A,B,C)
Varul A a decedat în 2002, fara a avea sotie sau copii. Aşadar la data acestui deces, moştenitori au fost/si sunt: unchiul D', vărul B şi vărul C.
B a suportat toate cheltuielile de înmormîntare ale decedatului A. (ceilalti neimplicîndu-se). Din 2002 acest var B a stapînit si îngrijit terenurile defunctului (plătit impozite, garduri, curăţenie, etc)
Unchiul D'a fost şi este de acord să lase moştenirea decedatului A către B (menţionez că acest unchi are un copil, vărul D). Vărul C vrea moştenire acum, după 8 ani.
Deci, nu poate fi vorba de o înţelegere amiabilă la notar.
Nici pînă în prezent nu s-a dezbătut succesiunea după defunctul văr A.
Întrebare: Ce act ar trebui să se întocmească unchiul D' pentru a lasa/ceda moştenirea decedatului var A către nepotul sau B (vărul B) ? Este suficient un act olograf?
Acest unchi D' este singurul care il moşteneşte pe nepotul său A ?
(bănuiesc că da; adică un unchi este mai aproape moştenitor decît un văr)
buna seara!
daca moare D' atunci mostenire lui A la care ar fi venit acesta se va transimite catre D-copilul lui D'.
dupa cum vi s-a spus mai sus D' trebuie sa dezbata succesiunea de pe urma lui A, iar ulterior sa transimita drepturile catre B.
Bun, dar inainte de a dezbate succesiunea (ca unchiul nu vrea) pot sa fac un act olograf sau notarial prin care unchiul vinde lui B dreptul de moştenire, mostenirea (de pe urma decedatului A) ?