avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de vaduva , buna ziua mama mea are trebui sa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de vaduva , buna ziua mama mea are trebui sa iasa la pensie ...

Pensia de vaduva , buna ziua mama mea are trebui sa iasa la pensie in martie 2025, nu are 15 ani de vechime , a ramas vaduva acum patru ani ,Nici tata cand a murit nu era pensionar si Nici nu avea Nici El 15 ani de vechime , intrebarea mea este daca mama are oricum drept de pensie de vaduva pt restul vietii , multumesc
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 08:13, 4 Iulie 2023
NU exista pensie de vaduva , ci pensie de urmas . La implinirea varstei standard de pensionare ( dupa cum spuneti - in martie 2025 ) , mama ar avea dreptul la jumatate din pensia cuvenita sotului . Ori , decedatul nu avea dreptul la pensie , neavand stagiul minim de cotizare de 15 ani . Jumatate din zero e tot zero - prin urmare - mama nu va avea dreptul la nici un fel de pensie . Interesati-va la primarie daca nu se incadreaza la un ajutor social . PS. Eu nu sunt jurist , poate ar fi bine sa puneti o intrebare Casei de Pensii locale , dar cred ca am interpretat corect prevederile Legii 263/2010 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vaduva beneficiaza de pensie de urmas....? Lorisor Lorisor Mama mea este vaduva de 11 ani.Poate beneficia de indemnizatie de urmas si daca da,ce trebuie facut? Sau care sunt conditiile pentru a se incadra la aceasta ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas militara mihaela2102 mihaela2102 Buna ziua, Aş dori să ştiu şi eu în condiţii poate să iasă mama mea la pensie după cea a tatălui? Tatăl meu a fost cadru militar, decedând în ... (vezi toată discuția)
Dreptul la pensie de urmas datr datr Buna seara, imi puteti spune daca mama are dreptul la pensie de urmas dupa decesul tatului meu, ea avand varsta de 56 ani si o vechime in munca de aproximativ ... (vezi toată discuția)