avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere copil major

Buna ziua,
Platesc pensie de intretiner a copilului. Acum cand a devenit major, i-am facut transferul in contul lui, nu al mamei.
Ma obliga legea sa fac plata pensiei in contul mamei chiar daca e copilul major?

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 4 Iulie 2023
Elena Andreea, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 19:37, 5 Iulie 2023
Nu, atata timp cat faceti dovada achitarii obligatiei nu conteaza in contul cui faceti plata. Fiind major si titular de cont bancar, plata facuta direct in contul copilului este valabila si stinge obligatia dvs.
Este normal așa cum ați procedat.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iulie 2023
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui se plătește pensie de întreținere după 18 ani Andrei Malu Andrei Malu In puțin timp fata mea va deveni majoră. În prezent, pensia de întreținere este plătită de către mine într-un cont al mamei ei. Cum ar trebui să ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara dupa 18 ani se plateste catre mama sau copil? geologicon geologicon Conform unei hotarari judecatoresti pensia alimentara se plateste intr-un cont. Pana la 18 ani contul este aferent mamei copilului. Dupa 18 ani se poate plati ... (vezi toată discuția)
Transferul pensiei alimentare de la parinte la fiu/fiica major(a) dcreanga dcreanga Platesc pensie alimentara fiicei mele (majora, studenta). Plata se face in contul de card al mamei. Fiica mea doreste sa transfer pensia in contul ei (sa nu ... (vezi toată discuția)