avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistent personal/Îngrijitor informal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistent personal/Îngrijitor informal

Bună ziua,

Bunica mea (83 ani) este persoană cu handicap grav și beneficiază de asistent personal angajat la primărie (compartimentul asistență socială). Eu m-aș putea angaja ca și îngrijitor informal tot pentru bunica mea? Bunica ar putea beneficia și de asistent personal și de îngrijitor informal? S-ar putea stipula în contractele de muncă intervalele orale în care s-ar lucra, ținând cont de faptul că asistentul personal lucrează 8 ore/zi, iar îngrijitorul informal 4 ore/zi, ca să nu se suprapună? Oricum, o persoană cu dizabilități are nevoie de îngrijire permanentă.
Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Program redus la 4 ore pentru persoana care ingrijeste un copil cu handicap grav MariaMartiniuc MariaMartiniuc Buna ziua! In Legea nr.448/2008, art. 12, pct.d) se spune ca ”Persoana care are in ingrijire, supraveghere si intretinere un copil cu handicap beneficiaza, ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de handicap mihaela495 mihaela495 Buna ziua, Va adresez o rugaminte si anume as avea nevoie de niste sfaturi. O persoana din familie in varsta de 75 de ani, pensionar C.A.P., a fost ... (vezi toată discuția)
Protectia copiilor cu handicap claus2013 claus2013 sunt functionar public cu statut special (in administratia nationala a penitenciarelor) am in intretinere un copil cu handicap grav nascut la data de 17 11 ... (vezi toată discuția)