avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Ce se intimpla cu actele de la Judecatorie???
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Ce se intimpla cu actele de la Judecatorie???

La infiintarea ONG-ului am depus la Judecatorie toate actele cerute 3 originale de pe STATUT si Act Constitutiv + copi. Astea erau toate originalele pe care le aveam.
Mai primim vreun rand inapoi sau ce putem face?
Cel mai recent răspuns: stev , utilizator 12:39, 28 Ianuarie 2010
OG 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii
Art. 12.
(1) Inscrierea in Registrul asociatiilor si fundatiilor, in conformitate cu art. 8, se efectueaza in ziua ramanerii irevocabile a incheierii de admitere, eliberandu-se, la cerere, reprezentantului asociatiei sau mandatarului acesteia, un certificat de inscriere care va cuprinde: denumirea asociatiei, sediul acesteia, durata de functionare, numarul si data inscrierii in Registrul asociatiilor si fundatiilor.
(2) In relatiile cu tertii dovada personalitatii juridice se face cu certificatul de inscriere. .
Asta am inteles, dar ce se intimpla cu Actul Constitutiv si Statutul originale? Nu mai primim nici un exemplar inapoi?
Nu, nu primesti nici un exemplar inapoi.

Trebuia sa autentifici mai multe examplare la notar.

In schimb poti primi copii autentificate daca depui cerere la registratura. (ceri sa-ti elibereze o copie sau mai multe dupa actele din dosar)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statutul si actul constitutiv al ascociatiilor maneaciprian17 maneaciprian17 Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la statutul si actul constitutiv al asociatiilor. Autentificarea acestor documente ce presupune? Este ... (vezi toată discuția)
Cîte copii autentificate am nevoie? niksonmd niksonmd Am o mica neclaritate si cer un pic de ajutor, va rog: In momentul prezentarii la instanta judecatoreasca cite copii autentificate am nevoie de: - ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie agnetha agnetha Buna seara, am o fetita bolnava care va necesita o operatie pe cord destul de costisitoare si as dori sa infiintez o asociatie non profit in scopul de a ... (vezi toată discuția)