avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general tratament contabil corect pentru facturile emise de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

tratament contabil corect pentru facturile emise de ucmr-ada, upfr

Buna ziua.
Ma confrunt cu o situatie la care inca nu am gasit o solutie potrivita.
Societatea la care lucrez achita drepturi de autor la UCMR-ADA si la UPFR pentru muzica din clubul si restaurantul pe care le detine. Care este tratamentul aplicat acestor facturi? Acele drepturi de autor intra in Contul 205: Concesiuni, brevete, licente, marci comerciale si alte drepturi si valori similare, sau ar trebui sa folosesc un alt cont pentru a evidentia aceste drepturi? De fapt prin achitarea cotizatiei anuale la UCMR respectiv UPFR avem dreptul de a difuza anumite titluri in locatiile mai sus amintite.
Va multumesc anticipat.:help:
Cel mai recent răspuns: sandym , utilizator 14:18, 1 Februarie 2010
Am decis sa creez un 628.DA- drepturi de autor, pentru ca in fond platesc pentru a beneficia de niste servicii. Am procedat corect?#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ucmr -ada sau upfr A. Ionut A. Ionut Pentru activitatea desfasurata la un bar-club la care din cele doua organisme de gestiune colectiva a drepturilor de autor (UCMR-ADA sau UPFR) se achita taxele ... (vezi toată discuția)
Ce licente pt drepturi de autor sunt obligatorii pentru restaurant&hotel? hotelamana hotelamana Buna ziua! Sunt interesata sa aflu care dintre organismele care colecteaza pentru drepturi de autorii sunt obligatorii, ca sunt foarte multe? Trebuie achitat ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru difuzarea muzicii ambientale borihu borihu Bună ziua. Avem un hotel de trei stele și plătim pentru difuzare muzica ambientala la Credidam, Ucmr-Adă. UPFR, la TVR și acum a venit UPFAR-ARGOA. Ne ... (vezi toată discuția)