avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acordul vecinilor pentru autorizatie de functionare bar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acordul vecinilor pentru autorizatie de functionare bar

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca mai trebuie acordul vecinilor pt deschiderea unui bar. Vecina care sta la nici 2 metri a inchiriat citiva ani unei gradinite fara acordul vecinilor dar zgomote si tipete la greu. Acum gradinita s-a mutat si se fac lucrari de zor. Pot sa faca bar si sa nu ceara acordul vecinilor????
Legea nr. 196/2018 art. 40.

(1) Schimbarea destinației locuințelor, precum și a spațiilor cu altă destinație decât aceea de
locuință, prezente în proiectul inițial al imobilului, se poate face NUMAI cu avizul scris al comitetului
executiv și cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectați cu care se învecinează, pe plan
orizontal și vertical, spațiul supus schimbării.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iulie 2023
robert1958, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@robert1958
Dispozitiile L nr 196/2018 se aplica strict asociatiilor de proprietari ,constituite la nivelul imobilelor de locuit in comun or in speta supusa discutiei initiatorul nu a facut precizari din care sa rezulte ca este vorba despre imobil de locuit in comun

E vorba de o casa particulara in care vor sa faca bar. Noi sintem vecini si distanta este foarte mica : 1 metru de la noi in gard si un metru la ei in curte. Daca imi cer acordul, nu am de gind sa il dau. Dar daca deschid barul fara acordul meu, ce pot sa fac? Sa fac actiune in instanta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ynocentta

Dispozitiile L nr 196/2018 se aplica strict asociatiilor de proprietari ,constituite la nivelul imobilelor de locuit in comun or in speta supusa discutiei initiatorul nu a facut precizari din care sa rezulte ca este vorba despre imobil de locuit in comun

Aveți dreptate și cunosc foarte bine acest lucru, însă am avut impresia că întrebarea a fost pusă în secțiunea asociații de proprietari. Mea culpa.
Intru foarte rar pe ale secțiuni.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iulie 2023
robert1958, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie balcon parter - acordul asociatiei de proprietari ... linualin linualin Constructie balcon parter - Acordul Asociatiei de proprietari Buna ziua. Locuiesc la parterul unui bloc din Oradea si vreau sa construiesc balcon, conform ... (vezi toată discuția)
Schimbare activitate spațiu comercial parterul blocului M@r1us M@r1us Bună ziua, vă cer sfatul cu privire la următoarea problemă. Până în luna Februarie 2020, la parterul blocului a funcționat un magazin alimentar, blocul ... (vezi toată discuția)
Pe cine dau in judecata? Ioan_Chris Ioan_Chris Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intro problema. Doi vecini, de pe acelasi etaj cu mine, au ocupat abuziv o parte din spatiul comun al etajului și și-au ... (vezi toată discuția)