avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Am un salariat detasat. In timpul detasarii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Am un salariat detasat. In timpul detasarii postul ...

Buna ziua!
Am un salariat detasat. In timpul detasarii postul acestuia i s a desfiintat.
S -a infintat un post similar
Institutia la care acesta a fost detasat a fost informata de desfintarea postului si de faptul ca detasarea acestuia inceteaza cu mult mai devreme decat trebuia.
Eu emit o dispozitie cu faptul ca acestuia ii inceteaza detasarea si ca revine pe postul desfintat? sau pot sa i ofer postul similar?
Si ramane contractul de munca vechi cu un act adiditional ptr noua functie ?
Sau se incheie un nou contract de munca? Si daca da, eu sunt institutie publica, am voie sa inchei un nou CIM in acest context, chiar daca angajarile se fac doar prin concurs?
Cel mai recent răspuns: mugurica_nita , utilizator 13:46, 17 Iulie 2023
I se inceteaza c.i.m. la revenirea din detasare .. angajarea se face pe baza de examen/concurs.

In cazul desfiintarii unui post, angajatorul nu are obligatia de a-i propune salariatului alte locuri de munca vacante in unitate, compatibile cu pregatirea profesionala sau, dupa caz, cu capacitatea de munca stabilita de medicul de medicina a muncii.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum angajez un contabil pe perioada desfasurarii concursului daca a demisionat fostul prin acordul partilor? Maria_79a Maria_79a Contabilul meu de la o unitate scolara a demisionat prin acordul partilor.Pe perioada desfășurării concursului pentru un post -normă întreagă, ... (vezi toată discuția)
Detasare ContSters146823 ContSters146823 Ultima practica in institutiile statului este lucrul cu personal detasat de la alte unitati, societati, s.a. Personalul detasat are incheiat un C.I.M. cu ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post in timpul detasarii Sesmar Sesmar Buna ziua, va rog sa va exprimati o opinie juridica referitoare la legalitatea desfiintarii unui post de lucru in perioada detasarii, mutarea angajatului pe ... (vezi toată discuția)