avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Am primit urmatorul raspuns de la firma de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Am primit urmatorul raspuns de la firma de distributie ...

Buna ziua. Am primit urmatorul raspuns de la firma de distributie gaz. Ei sustin ca mutarea contorului este obligatia mea. Ce parere aveti?

"Am primit solicitarea dumneavoastra pe care am înregistrat-o cu nr. xx /xx si vă transmitem că, modificarea poziției contorului presupune modificarea instalației de utilizare gaze naturale.
În conformitate cu “Legea energiei electrice şi a gazelor naturale” nr. 123/2012, instalaţia de utilizare se defineşte ca fiind: “,ansamblu de conducte, aparate şi accesorii, inclusive focarul şi coşul de evacuare a gazelor de ardere, situate după staţia/postul de reglare a presiunii şi măsurare a debitului, după caz, cu excepţia aparatului de măsurare a debitului care face parte din sistemul de distribuţie”.
Dispozitivul de măsurare gaze naturale este în proprietatea xx dar face parte din instalaţia de utilizare gaze naturale, exploatarea şi modificarea acesteia se realizează la solicitarea beneficiarului şi pe cheltuiala lui, de către operatori economici autorizați de ANRE, conform Normele Tehnice pentru proiectarea, executarea şi exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale – NTPEE 2018.
În concluzie, instalațiile de utilizare gaze naturale nu fac parte din sistemul de distribuţie, dreptul de proprietate asupra acestora aparţinând în mod exclusiv consumatorilor, acestora revenindu-le şi obligaţiile de întreţinere, modificare, dezafectare şi remediere a neconformităţilor apărute prin intermediul operatorilor economici autorizați de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), selectați de solicitant și pe cheltuiala acestuia.
Vă asigurăm de buna noastră colaborare și suntem mereu la dispoziţia dumneavoastră pentru orice alte informaţii necesare."

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 16:03, 6 Iulie 2023
Zic ca au dreptate, contorul a fost montat prima data tot pe cheltuiala beneficiarului in locul indicat, acum trebuie sa platiti mutarea lui, daca asta doriti...

Doar in cazul unui bransament nou puteati stabili locatia care va convine si respecta cerintele tehnice pentru contorul de gaz.
Multumesc.
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe scurt orice firma autorizata ANRE va pote muta contorul unde doriti si face proiect pe care il tineti si aratati la urmatoarea verificarea a instalatiei care se face din 2 in 2 ani. Adica atunci cand faceti verificarea scaparilor de gaze a instalatiei.
Acum daca mutati contorul mai incolo oe aceeasi linie dreapta o distanta mica nu obseva nimeni si va va ramane proiectul vechi. Daca il mutati pe alta directie sau distanta mai mare observa sigur cineva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detectoare gaz obligatorii catalinntn catalinntn Buna ziua, Asi dori sa stiu daca incepind de anul acesta, exista obligativitatea montarii detectoarelor de gaz si la utilizatorii care nu au decat un ... (vezi toată discuția)
Acte revizie tehnica periodica a instalatiei de utilizare a gazelor naturale mirela19792000 mirela19792000 Buna ziua. Am primit o notificare de la ENGIE pentru efectuarea revizie tehnice periodice a instalatiei de utilizare a gazelor naturale pana pe 26.07.2018. Eu ... (vezi toată discuția)
Lucrare la instalatia de gaze de pe o proprietate particulara ContSters218995 ContSters218995 S-ar putea un raspuns concret? Va prezint un caz:-proprietar1 la curte cu casa, detine o instalatie de gaze efectuata conform unui proiect legal, platita, ... (vezi toată discuția)