avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare avans
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare avans

Buna ziua, as dorii sa stiu in cazul in care imi iau teapa ce as putea sa fac. Urmeaza sa platesc un avans pentru montarea tiglei pe casa. Firma respectiva a spus ca imi transmite online contractul dupa care va trebuii sa platesc un avans de 50 % , a 2 a jumatate o voi platii in termen de 2 zile de la montaj. Firma apare in registrul comertului , anaf si are codul caen valid dar este deschisa de jumatate de an, i am intrebat si au spus ca actionarii sau certat la fosta frima si s-au despartit si de accea este noua firma. Astăzi vor trimite o echipa pe teren pentru a luat măsurătorile
In cazul in care platesc avansul si nu isi onoreaza contracul , am vreo sansa sa primesc banii inapoi? Tin sa mentionez ca voi primii online contractul, ei neavand inca un sediu fizic. Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2023
Bnice, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bnice , utilizator 15:03, 6 Iulie 2023
Buna ziua, orice relatie contractuala este supusa unor riscuri. Daca semnati contract, aveti posibilitatea de a va recupera avansul in instanta in cazul unui refuz de restituire din partea executantului care nu isi onoreaza obligatiile, in functie si de clauzele contractuale. Adica aveti grija ce semnati. Solutia va depinde desigur de mai multi factori, inclusiv de probatoriul administrat iar recuperarea efectiva va depinde de solvabilitatea la acel moment a debitorului.
Am înțeles, am sa citesc cu atenție contractul, dacă mi se pare ceva dubios revin aici cu un mesaj. Mulțumesc!

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, orice relatie contractuala este supusa unor riscuri. Daca semnati contract, aveti posibilitatea de a va recupera avansul in instanta in cazul unui refuz de restituire din partea executantului care nu isi onoreaza obligatiile, in functie si de clauzele contractuale. Adica aveti grija ce semnati. Solutia va depinde desigur de mai multi factori, inclusiv de probatoriul administrat iar recuperarea efectiva va depinde de solvabilitatea la acel moment a debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea producatorului ContSters115121 ContSters115121 Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: In baza unui contract de vanzare cumparare am vandut o anumita cantitate de tigla la o firma de constructii care ... (vezi toată discuția)
Plata integrala montare termopan inainte de montare ??? helpnet helpnet Este legal ca o firma de instalare geamuri termopan sa perceapa plata integrala a lucrarii de montare termopan inainte de inceperea lucrarii ?...desi ca avans ... (vezi toată discuția)
Neexecutarea obligatiilor contractuale DRBUILDINGS DRBUILDINGS am un contract cu o firma pentru montarea tiglei pe un acoperis eu fiind contractorul general le-am platit toate produsele conform facturii emise de ei si a ... (vezi toată discuția)