avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... raspunderea producatorului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

raspunderea producatorului

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
In baza unui contract de vanzare cumparare am vandut o anumita cantitate de tigla la o firma de constructii care a montat tigla pe cateva blocuri, in 2006. Luna trecuta, in urma unei vijelii a cazut cateva tigle pe doua masini aflate in parcare. Firma constructoare ne-a trimis o adresa prin care a invocat obligatia noastra de garantie asupra produselor si implicit suportarea, ca furnizor al tiglei, a prejudiciului creat prin avarierea celor doua masini.Mentionam ca nu noi suntem producatorii tiglei, noi doar am comercializat-o. Intrebarea mea este: Cine va raspunde pentru prejudiciul creat? Care este temeiul legal prin care raspunde direct producatorul si nu furnizorul?
Motivul invocat de constructor a fost proasta calitate a tiglei care s-a deteriorat foarte repede, desi noi consideram ca montajul defectuos a fost motivul pentru care tiglele au cazut.
Multumesc si astept sfaturile dvs.!
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 14:29, 23 Aprilie 2010
In primul rand, motivul poate fi stabilit doar de un evaluator, nu de constructor.
Sunt sanse mai mari ca modul de montare sa fie cauza.
Oricum daca "calitatea" tiglei este problema - in limita termenului de garantie acordat sarcina de a schimba si suporta daunele aferente sunt imputate producatorului.
Cand ati vandut produsul, ce documente insotitoare ati furnizat?
Care era termenul de garantie si care este termenul de viata declarat de producator?
Termenul de garantie este de 33 ani, acordat de producator si am furnizat ghid de montaj, certificat de garantie, declaratie de conformitate.
In baza carui temei legal raspunde producatorul?
Trebuie sa raspundem adresei trimise de constructor si as vrea sa stim ce temei legal invocam.
Multumesc mult de tot!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru rezolvarea acestei situatii.
Multumesc!
Termenul de garantie este in general 1/ 10 din durata de viata a produsului. Daca ar furnizat cele specificate anterior, constructorul / asiguratorul ar trebui sa contacteze direct producatorul.
Vroiam sa stiu daca exista un temei legal in acest sens. Putem invoca legea 240/2004? Multumesc!

Alte discuții în legătură

Neprimire factura fiscala oper2011 oper2011 Cum pot obtine factura fiscala pentru montajul tiglei pe acoperis, acum cca. 1 an ? I-am dat banii montatorului exact așa cum mi-a facut oferta pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Vlad1991 Vlad1991 Buna,Am o problema foarte mare daca m-ar putea ajuta cu niste sfaturi.. Povestea incepe asa.Acum 1 luna de zile mi-am pus la tara o centrala pe lemne au venit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mi-a montat o firma un aparat de aer conditionat destul ... Lorelai8 Lorelai8 Buna ziua, mi-a montat o firma un aparat de aer conditionat destul de maricel (are cam 55 kg; sta si putin inclinat); stau la etajul 10 si aparatul e montat ... (vezi toată discuția)