Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
In baza unui contract de vanzare cumparare am vandut o anumita cantitate de tigla la o firma de constructii care a montat tigla pe cateva blocuri, in 2006. Luna trecuta, in urma unei vijelii a cazut cateva tigle pe doua masini aflate in parcare. Firma constructoare ne-a trimis o adresa prin care a invocat obligatia noastra de garantie asupra produselor si implicit suportarea, ca furnizor al tiglei, a prejudiciului creat prin avarierea celor doua masini.Mentionam ca nu noi suntem producatorii tiglei, noi doar am comercializat-o. Intrebarea mea este: Cine va raspunde pentru prejudiciul creat? Care este temeiul legal prin care raspunde direct producatorul si nu furnizorul?
Motivul invocat de constructor a fost proasta calitate a tiglei care s-a deteriorat foarte repede, desi noi consideram ca montajul defectuos a fost motivul pentru care tiglele au cazut.
Multumesc si astept sfaturile dvs.!
Am revenit cu noutati:
Am primit raspuns de la producator si nu vor sa plateasca factura de service pt.masina avariata, invocand montajul necoresp.efectuat de benef.care are calitatea si de montator al tiglelor in discutie. Daca ne da in judecata benef. cum ne putem proteja noi ca intermediari? Care e temeiul legal ce ne protejeaza pe noi ca intermediari?
Benef.nu vrea sa se indrepte direct impotriva producatorului deoarece ei zic ca au contract cu noi, nu cu producatorul.
Va rog sa ma ajutati!
Buna ziua
Vlad1991
Buna,Am o problema foarte mare daca m-ar putea ajuta cu niste sfaturi..
Povestea incepe asa.Acum 1 luna de zile mi-am pus la tara o centrala pe lemne au venit ... (vezi toată discuția)