avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... IMPORTANT!!! Buna ziua! Am voie sa refuz sa fac ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

IMPORTANT!!! Buna ziua! Am voie sa refuz sa fac parte din comisia de receptie ...

Buna ziua!
Am voie sa refuz de a face parte din comisia de receptie pentru un proiect ?
Sunt functionar public- asistent - ocup postul de cadastru si am doar atributii de urbanism. Motivul meu de refuz ar fi ca sunt persoane din cadrul institutiei care au lucrat in timpul proiectului, dand diferite situatii, care sunt indreptatiti sa semneze si cunosc situatia. Motivul pentru care am fost pusa in comisie este ca "sunt pe urbanism, desi in Art. 9 "Receptia la terminarea lucrarilor" nu este prevazut niciunde ca reprezentantul pe urbanism este obligat sa faca parte din comisie, atat timp cat trebuie sa fie de la ISC (pentru verificarea situatiei dpdv al urbanismului).
In aceeasi situatie este si colegul de pe agricol, care este pe post de doar 2 luni, este debutant.
Intrebarea noastra ar fi, avem dreptul de a refuza semnarea Dispozitiilor de numire si inclusiv de a face parte din comisie?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:33, 8 Iulie 2023
Functionarul public are dreptul sa refuze, in scris si motivat, indeplinirea dispozitiilor primite de la superiorul ierarhic, daca le considera ilegale. Functionarul public are indatorirea sa aduca la cunostinta superiorului ierarhic al persoanei care a emis dispozitia astfel de situatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului kgkg kgkg Ce se intampla, functionar fiind ( primarie ) , daca nu semnez fisa postului? (vezi toată discuția)
Fisa post functionari publici tudor16 tudor16 Este legal sa se inscrie in fisa postului \"ORICE ALTE ARTIBUTII PRIMITE DE LA SEFUL IERARHIC SUPERIOR ...\"? (vezi toată discuția)
Fisa post ada_206 ada_206 In cazut in care un amgajat refuza sa semneze fisa postului...ce procedura poti urma? (vezi toată discuția)