avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat - IPJ Brigada Rutiera Buna ziua, Nu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat - IPJ Brigada Rutiera Buna ziua, Nu stiu daca ...

Permis suspendat - IPJ Brigada Rutiera

Buna ziua,

Nu stiu daca cineva a mai intalnit asa ceva, in Romania, dar mie mi se pare ireal si va rog mult sa-mi oferiti un raspuns juridic.

Am avut permisul suspendat, am pierdut la fond, am fost la arnica sa iau hotararea definitiva si legalizata. Tot in aceeasi zi ( dupa ce am ridicat hotararea) am facut si o reclamatie catre CSM pentru ca am considerat ca doamna judecatoare nu a judecat corect dosarul).
Cand am depus reclamatia, pentru Presedintele CSM, doamna de la Registratura m-a intrebat daca fac apel. Am zis NU !
Mentionez ca pe foaia de reclamatie NU am scris APEL , ci O RECLAMATIE.

Pe 17.05 am predat permisul politiei si am si scrisoarea de la ei ca suspendarea a inceput pe 18.05.

Am primit acasa si respingerea reclamatiei mele.

Astazi am cerut renuntarea la Apel, pt ca nu eu am facut-o si sanctionarea conform Legii a angajatei de la Registratura pentru aceasta greseala.

Daca cererea va fi respinsa ce riscuri vor fi .

Ce as putea cere si cui pentru aceasta greseala care ar putea sa ma afecteze ( la apel in caz ca imi va respinge cererea) pentru ceva care deja suport consecintele?

Multumesc,
Cererea/reclamația către CSM.trebuia sa o depuneți la sediul instituției respective nu la instanta.Nici nu e de mirare ca a fost considerata apel ,probabil.in cerere ați făcut mențiune despre anumite nemulțumiri care vizau hotărârea pronunțată, iar l.a instanta s a considerat ca fiind apel,motive de apel,critici aduse sentintei.Puteti face o cerere de renuntare ,separat un memoriu adresat conducerii instantei,de obținut e greu de crezut ca o sa obțineți ceva..În ultimii ani s au înmulțit nr diverselor greșeli,erori materiale,citari greșite,comunicări eronate către părți datorita și creșterii numărului de litigii(zeci de mii pe rolul instantelor din orașele mari)
Ultima modificare: Joi, 6 Iulie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

catalinmihai123 a scris:

Permis suspendat - IPJ Brigada Rutiera

Buna ziua,

Nu stiu daca cineva a mai intalnit asa ceva, in Romania, dar mie mi se pare ireal si va rog mult sa-mi oferiti un raspuns juridic.

Am avut permisul suspendat, am pierdut la fond, am fost la arnica sa iau hotararea definitiva si legalizata. Tot in aceeasi zi ( dupa ce am ridicat hotararea) am facut si o reclamatie catre CSM pentru ca am considerat ca doamna judecatoare nu a judecat corect dosarul).
Cand am depus reclamatia, pentru Presedintele CSM, doamna de la Registratura m-a intrebat daca fac apel. Am zis NU !
Mentionez ca pe foaia de reclamatie NU am scris APEL , ci O RECLAMATIE.

Pe 17.05 am predat permisul politiei si am si scrisoarea de la ei ca suspendarea a inceput pe 18.05.

Am primit acasa si respingerea reclamatiei mele.

Astazi am cerut renuntarea la Apel, pt ca nu eu am facut-o si sanctionarea conform Legii a angajatei de la Registratura pentru aceasta greseala.

Daca cererea va fi respinsa ce riscuri vor fi .

Ce as putea cere si cui pentru aceasta greseala care ar putea sa ma afecteze ( la apel in caz ca imi va respinge cererea) pentru ceva care deja suport consecintele?

Multumesc,

UPDATE:

Astazi am primit citatia pentru apel.

Imi cer scuze, doar ca sunt foarte suparat pe acest sistem defectuos.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Cererea/reclamația către CSM.trebuia sa o depuneți la sediul instituției respective nu la instanta.Nici nu e de mirare ca a fost considerata apel ,probabil.in cerere ați făcut mențiune la anumite nemulțumiri care vizau hotărârea pronunțată iar l.a instanta s a considerat ca fiind apel,motive de apel,critici aduse sentintei.Puteti face o cerere de renuntare ,separat un memoriu adresat conducerii instantei,de obținut e greu de crezut ca o sa obțineți ceva..În ultimii ani s au înmulțit nr diverselor greșeli,erori materiale,citari greșite,comunicări eronate către părți datorita și creșterii numărului de litigii(zeci de mii pe rolul instantelor din orașele mari)

Va multumesc frumos!

Sper sa accepte cererea de renuntare. In Giurgiu, atat reclamatia cat si apelul se fac la Registratura. Nu au un departament special… De aceea m-a si intrebat daca este apel si am zis nu.

O seara frumos!
E o combinație de factori, volum de munca f mare ,lipsa personal dar și cu lipsa de profesionalism,lipsa de respect fata de justitiabili și avocați etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predarea pemisului de conducere la politie inante de terminarea procesului patrascudumitru patrascudumitru Am avut permisul suspendat, am intentat proces la judecatorie pentru anularea PV (am primit permisul inapoi), am pierdut la judecatorie dar am facut apel la ... (vezi toată discuția)
Renunțare la apel cu poliția rutieră Ilea M. Ilea M. Bună ziua, Am un proces cu Poliția Rutieră iar prima Instanță a hotărât (pe data de 10 Mai), că îmi respinge Plângerea contravențională și ... (vezi toată discuția)
Hotărâre neredactata de peste 30 zile de la pronuntare. apelul în ce termen se mai poate depune? cyan cyan Au trecut peste 30 zile de la pronuntare iar hotararea nu a fost încă redactata. Petentul a fost la registratura și a solicitat hotararea pentru a face ... (vezi toată discuția)