avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua unde trebuie sa merg pt a lua bani pt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua unde trebuie sa merg pt a lua bani pt persoane cu dizabilități ...

Buna ziua unde trebuie sa merg pt a lua bani pt persoane cu dizabilități lrgea7/2023?
Legea nr. 7/2023 privind susţinerea procesului de dezinstituţionalizare a persoanelor adulte cu dizabilităţi şi aplicarea unor măsuri de accelerare a acestuia şi de prevenire a instituţionalizării, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative
Art. 20. -
(1) Direcţia generală de asistenţă socială şi protecţia copilului judeţeană, respectiv a sectorului municipiului Bucureşti asigură coordonarea şi îndrumarea metodologică a activităţii serviciilor publice de asistenţă socială de la nivelul oraşelor, municipiilor, comunelor în ceea ce priveşte desfăşurarea procesului de dezinstituţionalizare şi de prevenire a instituţionalizării persoanelor adulte cu dizabilităţi.

Art. 23. -
(1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi şi până la 31 decembrie 2030, serviciile sociale destinate persoanelor cu dizabilităţi care beneficiază de măsuri de protecţie de tip: asistent personal profesionist, servicii de îngrijire la domiciliu, echipă mobilă, servicii de asistenţă şi suport, servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu şi centre de zi se pot înfiinţa şi finanţa din fonduri externe nerambursabile.

(2) Finanţarea măsurilor de protecţie pentru persoanele adulte cu dizabilităţi furnizate de furnizorii de servicii sociale privaţi, acreditaţi în condiţiile legii, în condiţiile prevăzute la art. 5 pct. 231 din Legea nr. 448/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se realizează în baza contractării prevăzute la art. 33 alin. (2) din Legea nr. 448/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S-a aprobat ajutorul pentru persoanele cu handicap accentuat cu ... Yuli85 Yuli85 Sa aprobat ajutorul pentru persoanele cu handicap accentuat cu bani pentru platirea unei locuinte private,nu cele din fondul de stat ,can miau zis ca nau ... (vezi toată discuția)
Persoane cu dizabilități. mioara țugui mioara țugui Bună dimineața! Vă rog să mă lămuriți; în acest text spune așa: ”În plus, prin Legea 7/2023, anul acesta au mai fost stabilite o serie de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie compensatorie persoane cu handicap buna ziua! conform ... Mariana.B Mariana.B INDEMNIZATIE COMPENSATORIE PERSOANE CU HANDICAP Buna ziua! Conform ORDONANȚEI DE URGENȚĂ Nr.168 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor ... (vezi toată discuția)