avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am si eu o intrebare referitoare la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am si eu o intrebare referitoare la urmatoarea situatie ...

Buna ziua,
Am si eu o intrebare referitoare la urmatoarea situatie : exista un titlu de proprietate eliberat in anul 1994 (pe baza legii 18/1991) si al carui titular a decedat dupa 10 ani, fara a intra efectiv in posesia proprietatii respective (prin entabulare,... etc.). Intrebarea mea este: respectivul titlu de proprietate mai are vreo valoare juridica in prezent ?

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:34, 7 Iulie 2023
Da, are. Este actul de proprietate pentru terenul/terenurile respectiv/e.
Faceți documentația cadastrala și intabulati imobilul /imobilele.
Revin cu o alta intrebare: daca mostenitorul (ruda de gradul 1) respectivului titlu de proprietate nu poate fi gasit, sau refuza mostenirea, cum ar putea celelalte rude (de gradul 2 si 3) sa dezbata doar ele succesiunea ?

Va multumesc !
Ultima modificare: Vineri, 7 Iulie 2023
Rishky, utilizator
În instanță

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)
Intabulare refuzata iulia bumbu iulia bumbu In anul 2004 mi se respinge cererea de intabulare a unui imobil avand in vedere ca acest imobil a fost atribuit statului in temeiul prevederii art.680 din ... (vezi toată discuția)
Succesiune titlu de proprietate teren Flore19 Flore19 Succesiune titlu de proprietate teren Buna ziua, am o intrebare. Dorim sa deschidem o succesiune in urma decesului bunicilor mei. In speta este un teren ... (vezi toată discuția)