avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Am 42 de ani si am epilepsie, dar o tin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Am 42 de ani si am epilepsie, dar o tin sub control ...

Bună ziua. Am 42 de ani si am epilepsie, dar o tin sub control avand tratament. Lucrez 8 ore pe zi. Vreau sa stiu ce lege sau cui sa ma adresez pentru a vedea ce drepturi am, daca sunt scutita de ceva taxe sau impozite si daca imi pot face dosar de handicap. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:42, 6 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar persoanele cu gradul de handicap grav sau accentuat, sunt scutite de plata impozitului pe venit.

De asemenea, persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului pe clădirea folosită ca domiciliu, pe terenul aferent clădirii de domiciliu, pe mijloacele de transport aflate în proprietate sau coproprietate, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutiri la impozitul pe teren la persoanele cu handicap Rishky Rishky Buna ziua, Am o nelamurire: in cazul persoanelor cu handicap (gradul1 sau 2) scutirea de impozit pe teren se aplica doar la terenul aferent cladirii ... (vezi toată discuția)
Scutiri taxe și impozite locale Bobocgabriel2018@yah Bobocgabriel2018@yah Este scutita o persoana încadrată in grad 1 de invaliditate de taxe și impozite locale (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu handicap cristid64 cristid64 Buna ziua! sunt persoana cu handicap grav si in urma cu o saptamana primaria orasului TARGU MURES mi-a trimis o scrisoare prin care ma anunta ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)