Bună ziua,
Socrul meu a cumpărat cu chitanță de mana în urma cu mai bine de 20 de ani partea de teren a celorlați moștenitori, teren rămas de la bunicul lui. În tot acești ani a plătit impozit la primărie. Cum poate proceda ca să poată intabulat terenul pe numele lui și sa poată face actele legale?
Dumnealui a locuit in tot acest timp acolo?
Daca da si alocuit singur, fara alti mostenitori, poate face succesiunea si acum. se constata ca ceilalati nu mai au vocatie succesorala ( nu au acceptat scris sau tacit mostenirea in termenul legal) si ramane singurul mostenitor.
O alta varianta ar mai fi un proces de uzucapiune...
Dar sfatul meu este sa consultati un avocat, doi... si sa alegeti optiunea cea mai benefica pentru socrul dvs.
Este vorba de un teren agricol intravilan. Inițial au fost 4 moștenitori, 3 dintre ei au vandut către al patrulea prin chitanta de mana. Între cei 3 au decedat, având la rândul lor moștenitori. Cred ca nu s-a dezbătut moștenirea la niciunul, altfel s-ar fi discutat și despre terenul în cauza. Cât de mari ar fi șansele să fie impropietarit prin uzucapiune? Care ar fi șansele ca chitanța de mana sa fie de ajuns pentru a capăta drepturi depline asupra terenului?