avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatăl decedat, mama trăiește, suntem mai mulți ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatăl decedat, mama trăiește, suntem mai mulți frați, dar ...

Tatăl decedat, mama trăiește, suntem mai mulți frați, dar toți sunt plecați, doar eu am rămas lângă mama și nu vreau să am probleme mai încolo. Acum doresc să îmi construiesc casa, dar pământul e intabulat pe mama, menționez că o parte din acest pământ trebuia să figureze pe mine. Astfel, doresc să mă asigur acum:
1. Pot construi daca e intabulat pe mama?
2.Ce am de făcut că să fie totul legal pentru a începe construcția?
Cel mai recent răspuns: maria85maria , utilizator 11:43, 10 Iulie 2023
Buna seara, Primul pas este să faceti succesiunea după tatăl decedat.
Apoi veti putea construi pe cota ce va revine in urma succesiunii.
Dacă tot o îngrijiți pe mama dvs, puteți încheia un contract de întreținere în schimbul terenului.
Mulțumesc pentru răspuns!
Terenul e intabulat pe mama ,chiar și partea tatălui, printr-un proiect de la primărie.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna seara, Primul pas este să faceti succesiunea după tatăl decedat.
Apoi veti putea construi pe cota ce va revine in urma succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, mostenire acte lupealaura lupealaura Situatia noastra e cam asa: soacrii mei si-au construit impreuna casa unde au locuit. Soacra a murit acum 10 ani, iar dupa nu s-a facut succesiunea. Sotul meu ... (vezi toată discuția)
Bună seara,o întrebare am:mama a decedat de 11 ani și nu am ... Nikolas yusty Nikolas yusty Bună seara,O întrebare am:mama a decedat de 11 ani și nu am făcut succesiunea. Suntem 5 frați. Tata s a recăsătorit de 10 ani legal.Daca nu avem ... (vezi toată discuția)
Succesiune adriannita adriannita Buna ziua! Suntem 6 frati si vrem sa facem succesiunea la 9 ha pamant, care la ora actuala beneficiaza de el un singur frate. Din cei sase frati ,trei vor sa ... (vezi toată discuția)