avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de protecție
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de protecție

Buna seara! Pot obține ordin de protectie in cazul in care băiatul meu a fost agresat de câțiva indivizi? In condițiile in care am obținut certificatul medico-legal, plângerea a fost depusă la Poliție și în cel mai scurt timp voi deschide și un proces la tribunalul de care aparțin. Va mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:04, 8 Iulie 2023
Nu.
Mulțumesc pentru răspunsul d-voastră! Și nu exista vreo formă legală de a constrânge persoanele respective să mențină o distanta de siguranță față de victimă? Știu că se inițiase un proiect de lege prin care ordinul de protecție să se poată aplica și pentru persoane străine, nu numai în cadrul familiei. Va mulțumesc!

gi-jane2 a scris:

Nu.

In cadrul cercetarii penale se poate constitui aceasta obligație pt făptuitori , vb cu procurorul.
Fiul, daca e major

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces civil in urma unui accident titica titica Baiatul meu a avut un accident auto cu victima. Nu am ajuns la intelegere cu parintii copilului de 9 ani care circula cu bicicleta . acestia au scos certificat ... (vezi toată discuția)
Plangere penala antolia antolia Buna ziua ! In urma unei agresiuni fizice , a fost depusa o plangere la politie . Dupa intocmirea dosarului , procurorul a dispus inceperea urmaririi penale . ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere mariuscrisan mariuscrisan Baiatul meu a fost la un majorat intr-un sat. Acolo l-a injurat pe unul dintre cei prezenti. Un prieten de-al celui injurat i-a dat un pumn in mandibla. S-a ... (vezi toată discuția)