avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt căsătorită. Vreau sa cumpăr o proprietate. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt căsătorită. Vreau sa cumpăr o proprietate. Pot sa o ...

Sunt căsătorită. Vreau sa cumpăr o proprietate.
Pot sa o trec doar pe numele meu?
Sa fiu doar eu proprietar?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:54, 9 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dacă înainte de a o cumpăra, încheiați cu soțul la notar o convenție matrimoniala de separație de bunuri.
După încheierea acestei convenții, tot ce veți cumpăra fiecare în timpul căsătoriei va fi bun propriu.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sotul e de acord, va schimbati regimul matrimonial.

De unde provin banii? Daca sunt proprii si bunul va fi propriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie lore8000 lore8000 Buna ziua. In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
Daca sunt cãsãtoritã, pot cumpãra o locuințã doar pe numele meu? ce taxe trebuie achitate la cumpararea unei locuinte? Florina18 Florina18 Buna ziua, As vrea sa știu daca unul din soți poate cumpăra un apartament doar pe numele lui si in ce condiții? Întreb asta deoarece unul ... (vezi toată discuția)