avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua tuturor! Lucrez de o lună la o firma de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua tuturor! Lucrez de o lună la o firma de haine și ...

Bună ziua tuturor!
Lucrez de o lună la o firma de haine și doresc să îmi dau demisia. Inițial, perioada de proba a fost de numai 5 zile și am contractul pentru 3 luni. Este ceva legat de preavizul de 20 de zile și nu înțeleg despre ce este vorba. Că mai stau 20 de zile în plus, desi mi se va face foaia de demisie?
Vă mulțumesc și o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:56, 9 Iulie 2023
Demisie = actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.

Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie, preaviz euangajat euangajat Sunt angajat intr-un magazin pe functia de sef raion. In cazul demisiei sunt obligat sa stau in preaviz 20 sau 45 de zile? Este considerata functie de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca DDY DDY Buna ziua ! Am un contract de munca pe care scrie ca sunt 90 de zile in perioada de proba si in caz de demisie sau concediere trebuie sa stau 20 de zile ... (vezi toată discuția)
Contract de munca madalina111 madalina111 Buna ziua. Lucrez cu contract pe perioada determinata(3luni) si inceteaza in 9 dec 2012.Vreau sa plec de la aceasta firma.Mai trebuie sa stau in preaviz?Va ... (vezi toată discuția)