avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. In urma demersurilor facute, nu m-am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. In urma demersurilor facute, nu m-am incadrat conditiilor ...

Buna ziua. In urma demersurilor facute, nu m-am incadrat conditiilor Ordinului prefectului in vederea trecerii terenului din folosinta in proprietate ci, am primit raspuns de la Primarie, semnat de catre prefect cu decizia : ''mentiunea despre folosinta constituie o eroare materiala strecurata la redactarea Contractului, astfel ca, chestiunea proprietatii terenului poate fi reglata pe cale notariala, prin eliminarea mentiunii din actele translative (aici s-au mentionat toate cele 3 contracte de vanzare cumparare incheiate dupa anul 1990, al meu fiind ultimul) de proprietate ulterioara''. Ma puteti ajuta sa rezolv aceasta problema? Ce anume trebuie sa fac? Mentionez ca sunt din Bucuresti. Multumesc frumos
Ultima modificare: Duminică, 9 Iulie 2023
Mary1965, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mary1965 , utilizator 12:11, 9 Iulie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa va adresați Camerei Notarilor Publici București și sa solicitați eliberarea unei încheieri de rectificare a erorii materiale din contractele respective. Camera Notarilor Publici are un număr de notari desemnați sa elibereze astfel de încheieri, pentru actele încheiate la fostele notariate de stat.
Pana în 1989, cetățenii nu puteau cumpăra decât construcții, terenul aferent acestora, trecând în proprietate statului. Si ulterior fiind atribuit în proprietate prin ordinul prefectului.
Contractele dvs sunt din 1990, dupa revolutie, ceea ce înseamnă ca o astfel de mențiune "terenul trece în proprietatea statului", nu mai are niciun fundament.
Este o fraza standard, lăsată din eroare în cuprinsul contractelor.
Multumesc frumos pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea fondului funciar anton39 anton39 Buna ziua; in cazul in care lucuinta in care locuiesc(proprietate cumparata de la o persoana fizica inainte in 86' adica de 30 de ani) se afla pe terenul ... (vezi toată discuția)
Problema teren drept de folosinta + extra atribuit de prefectura CatalinNic CatalinNic Buna ziua, Ma confrunt cu o problema legata de vanzarea unui teren si de atribuirea unei parti a acestuia (aflat in proprietatea statului) catre ... (vezi toată discuția)
Legea 58/1974 ioanador2006 ioanador2006 Buna ziua, am cumparat in 1989 inainte de revolutie, 3/16 dintr-un imobil, restul imobilului fiind al unei terte familii. Aceasta familie a fugit in ... (vezi toată discuția)