Buna ziua. In urma demersurilor facute, nu m-am incadrat conditiilor Ordinului prefectului in vederea trecerii terenului din folosinta in proprietate ci, am primit raspuns de la Primarie, semnat de catre prefect cu decizia : ''mentiunea despre folosinta constituie o eroare materiala strecurata la redactarea Contractului, astfel ca, chestiunea proprietatii terenului poate fi reglata pe cale notariala, prin eliminarea mentiunii din actele translative (aici s-au mentionat toate cele 3 contracte de vanzare cumparare incheiate dupa anul 1990, al meu fiind ultimul) de proprietate ulterioara''. Ma puteti ajuta sa rezolv aceasta problema? Ce anume trebuie sa fac? Mentionez ca sunt din Bucuresti. Multumesc frumos
raluk0207
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Sa va adresați Camerei Notarilor Publici București și sa solicitați eliberarea unei încheieri de rectificare a erorii materiale din contractele respective. Camera Notarilor Publici are un număr de notari desemnați sa elibereze astfel de încheieri, pentru actele încheiate la fostele notariate de stat.
Pana în 1989, cetățenii nu puteau cumpăra decât construcții, terenul aferent acestora, trecând în proprietate statului. Si ulterior fiind atribuit în proprietate prin ordinul prefectului.
Contractele dvs sunt din 1990, dupa revolutie, ceea ce înseamnă ca o astfel de mențiune "terenul trece în proprietatea statului", nu mai are niciun fundament.
Este o fraza standard, lăsată din eroare în cuprinsul contractelor.
Legea 58/1974
ioanador2006
Buna ziua, am cumparat in 1989 inainte de revolutie, 3/16 dintr-un imobil, restul imobilului fiind al unei terte familii. Aceasta familie a fugit in ... (vezi toată discuția)