avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte pentru mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte pentru mostenire

Vreau sa ma lamuriti in legatura cu o problema. Am 21 de ani si sunt casatorita legal de 1an si jumatate. In anul 1996 mama mea a decedat, ulterior facandu-se actele de mostenire in care tatal meu m-a trecut ca proprietar in locul mamei si putand sa am dreptul la bunuri dupa varsta de 18 ani. Deasemeni a fost trecuta matusa mea, sora tatalui, ca tutore in caz de deces al acestuia. Acest act s-a realizat in prezenta a 2 marori. In anul 2001, tatal meu s-a recasatorit legal. Sotia actuala are dreptul la mostenirea din partea lui tata? Daca da, se poate sa refacem actele si toate bunurile sa fie trecute pe numele copilului meu (fara stirea sotiei) ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:17, 27 Ianuarie 2010
buna seara!
la decesul tatalui dvs va veni si sotia supravietuitoare a acestuia.
cum adica vreti sa "refaceti actele" in ce sens?
Daca impreuna cu tatal detineti bunuri din casatoria anterioara a tatalui, puteti sa intocmiti un act de vanzare cumparare, prin care, tatal sa va vinda partea din bunuri.Atentie, doar daca sunt provenite din casatoria anterioara.
Veti veni impreuna cu sotia tatalui daca acesta nu va fi divortat pana la momentul decesului sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire al sotului supravietuitor ghotycul ghotycul Buna ziua. Ma numesc Dan si am o nelamurire in ce priveste mostenirea. Dupa moartea mamei mele tata a ramas proprietarul unui apartament in care sunt si eu ... (vezi toată discuția)
Avem drept la mostenire? bea1980 bea1980 Buna ,intrebarea mea e daca am avea drept de mostenire din partea tatalui in cazul in care parintii mei sunt divortati iar tatal meu s-a recasatorit intre ... (vezi toată discuția)
Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)