avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate

este admisibila granituirea intre un proprietar si un posesor?

si daca da, cum se apara posesorul?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
ContSters63637, utilizator
in principiu actiunea de granituire este posibila in conditiile aratate. cum se apara posesorul? prin prezentarea actelor juridice in baza carora poseda suprafata de teren... cred ca se discuta de o posesesie de buna credinta, nu!
Salut!
Este admisibila o asemenea actiune.De ce nu? E vorba de exercitarea unui dept real.
Posesorul se poate apara cu orice mijloc de proba.
Presupunand ca e un posesor neproprietar se poate apara prin administrarea probei cu martori.
Daca proprietarul invoca titlul de proprietate si o parte din proprietatea acestuia se afla in posesia posesorului neproprietar atunci nu mai putem vorbi de o actiune in granituire ci de una in revendicare.........
Poate mai dai ceva detalii...
eu sunt posesorul si a intrat peste mine asa-zisul proprietar!

stia ca nu am acte, i-am facut plangere penala insa:O
Foarte bine ca i-ai facut plangere penala, asta se cheama tulburare de posesie. Poti sa-i faci o actiune posesorie sa reintri in posesia terenului care ti l-a luat.
El nu poate sa-ti ia terenul abuziv ci numai prin intermediu instantei de judecata, numai printr-o actiune in revendicare. Cum a procedat el este abuziv (si-a facut dreptate singur) Astfel de fapte se sanctioneaza de codul penal si Codul civil.
Adreseaza-te unui avocat si sigur vei castiga.
Succes!
pot eu proba cu martori?
Ultima modificare: Vineri, 29 Ianuarie 2010
ContSters63637, utilizator

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie augustin.bica augustin.bica am cumparat un teren acum 1 an si este ocupat de un individ abuziv care nu doreste eliberarea lui.in prima faza a zis ca nu a stiut ca eu am cumparat acel ... (vezi toată discuția)
Probleme teren cumparat nicupapici82 nicupapici82 Buna seara , am cumparat un teren dupa care am fact demersurile pentru intabulare,identificare si imprejmuire . In timp ce lucrarea de identificare era depusa ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala activa fd fd sunt proprietarul unui teren in baza unei hotarari judecatoresti de constatare a uzucapiunii in proces nu a fost parte adevaratul proprietar ci o terta ... (vezi toată discuția)