avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

tulburare de posesie

am cumparat un teren acum 1 an si este ocupat de un individ abuziv care nu doreste eliberarea lui.in prima faza a zis ca nu a stiut ca eu am cumparat acel teren si ca e dispus sa elibereze terenul,surpriza a fost ca nu a mai vrut sa elibereze terenul dupa ce a dat declaratie la parchet asa ca am facut o noua plangere la parchet pt aceeasi problema.ce i se poate intampla de data aceasta.dosarul este la politie pt a se lua iar declaratii si dupa trimis iar la parchet.am si 2 caini care mai scapa si intra pe acel teren.daca caini mei musca vrun membru al familiei lui pe terenul pe care detin acte de proprietate pot fi acuzat de ceva sau sa primesc amenda?ei ma ameninta ca se duc la politie si ma reclama ca intra caini mei la ei in gradina(gradina fiind terenul pe care l-am cumparat la care detin carte funciara si platesc si impozit)
Cel mai recent răspuns: popescu clara , utilizator 08:23, 17 Noiembrie 2011
Art 1001 Codul civil
Proprietarul unui animal,sau acela care se serveste cu dinsul,in cursul serviciului,este responsabil de prejudiciul cauzat de animal,sau ca animalul se afla sub paza sa,sau ca a scapat

Din dispoziţiile art. 1001 Cod civil rezultă că în ceea ce priveşte persoanele care sunt ţinute a răspunde pentru pagubele cauzate de animale, principiul este că răspunderea aparţine persoanei care la momentul producerii prejudiciului avea paza juridică a animalului.
Paza juridică decurge din dreptul pe care îl are o persoană de a se folosi de animalul respectiv, drept ce implică prerogativa de comandă, de direcţie şi de supraveghere a animalului.
Până la proba contrarie se prezumă că paza juridică a animalului aparţine proprietarului.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
ynocentta, utilizator
Nu exista infractiunea de tulburare de posesie prevăzuta de art.220 cod penal fiindca lipseste o cerinta esentiala:aceea ca anterior tulburarii dumneavoastra sa fi avut posesia terenului. Calea de urmat este promovarea unei actiuni civile, actiunea in revendicare-actiunea proprietarului neposesor impotriva posesorului neproprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea paznicului pentru fapta animalului MoldovanRaul MoldovanRaul Buna ziua. O parere, va rog, pe urmatoarea speta: Cineva intra cu masina in curtea unui om pentru a aduce pe cineva in vizita. In timp ce astepta in masina pe ... (vezi toată discuția)
Oug 55/2002-privind masurile de prevenire a atacului canin Body Body Buna, am si eu o nelamurire.Daca CC a declarat neconstitutional art. 11, OUG 55/2002, s-ar putea schimba incadrarea juridica in vat. corporala grava (30 zile ... (vezi toată discuția)
Actiune in revendicare? radujit radujit Buna ziua! Problema pe care doresc sa v-o supun discutiei este urmatoarea: in urma cu cativa ani in urma am achizitionat un teren intr-un mic sat. Cum la ... (vezi toată discuția)