avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Drepturi de autor - poze
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Drepturi de autor - poze

Buna ziua,

Am o întrebare legată despre drepturile de autor, mai exact pentru cel al pozelor.
Am lucrat într-un magazin online și la listarea produselor ne foloseam de alte poze unde le găseam listate produsele, poze pe fundal alb/fără fundal.

Întrebarea mea este dacă este legal sa te folosești de o poza cu un produs listat pe alt site, poza fiind strict cu produsul pentru un fundal alb?

Cum pot sa îmi dau seama ca o poza este protejata de drepturi de autor și nu se poate folosi?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 11:15, 11 Iulie 2023
Bună ziua,

De obicei, pozele au un watermark aplicat pentru a atenționa publicul că sunt protejate de drepturi de autor.

Dacă pozele nu au niciun watermark aplicat, cel mai bine este să verificați site-ul de unde ați preluat pozele (dacă are o politică cu privire la protecția dreptului de autor) sau să întrebați administratorii site-ul respectiv despre acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluarea si prezentarea pe un website a datelor tehnice/fotografii a produselor electrocasnice EllaClau EllaClau Buna seara. Vreau sa stiu ce conditii trebuiesc indeplinite in cazul prezentarii de date tehnice, fotografii, manuale de instalare, pliante, pe un website, a ... (vezi toată discuția)
Poze luate de pe alte site-uri alx_g alx_g Buna ziua, Sunt ineresat sa stiu daca pot copia/folosi imaginile unor produse luate de pe site-ul producatorului si sa le pun nemodificate pe site-ul meu ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor website kinky kinky Buna ziua, am si eu o nelamurire si v-as ruga daca se poate sa ma ajutati. sunt webdesigner, si am inceput munca la un magazin online inca de acum 3 ani; ... (vezi toată discuția)