avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suntem 2 surori. Avem un imobil ramas de la parintii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suntem 2 surori. Avem un imobil ramas de la parintii decedati. ...

Suntem 2 surori. Avem un imobil ramas de la parintii decedati. Una din surori are executare silita, deci poprire pe cont, si implicit pe partea ei din mostenire. Vrem sa vindem apartamentul. Poate fi vandut chiar existand aceasta poprire ?

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:14, 16 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema e mult mai complexa trebuie discutata cu un av.Ce suma datorează,cui etc?Daca are doar o poprire pe cont nu e problema,dacă suma datorata este mai mare pot exista mai multe variante inclusiv o notare în cartea funciara,o executare silita asupra cotei părți etc.Astfel de situații se rezolva într o discuție fata în fata mai greu pe un forum.Variante exista dar trebuie sa puteți explica situația exacta..

Suma datorata este mare in jur de 10000 de euro. Sora a fost co debitor pentru cineva pentru un credit bancar iar, acea persoana nu a putut achita ulterior creditul.
Ultima modificare: Luni, 10 Iulie 2023
annnamm, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
va da procura sa vindeti si sa incasati preul pt cota sa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ati spus daca s-a dezbatut succesiunea dupa parintii decedati. Daca nu, deocamdata nu aveti probleme, pana cand vede banca banii. Daca da, exista notate sarcini in cartea funciara? Daca da, va trebuie acceptul creditorului, daca nu, din cota surorii banca va vira cei 10.000 euro catre creditor.
Daca vreti sa evitati plata catre creditor, atunci exista mai multe variante in functie de raspunsul la intrebarile de mai sus...

Raspunsul simplu este da, se poate vinde, nuanta e data de situatie.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iulie 2023
DinuX, utilizator
Succesiunea s-a realizat inainte ca sora mea sa fie codebitor, iar ap vrem sa-l punem la vanzare in curand. Cum poate solicita sora sa afle daca e trecut ceva in cartea funciara ?

Alte discuții în legătură

Preluare credit bancar in urma unui deces Gheorghe1234 Gheorghe1234 Buna ziua, In urma decesului tatalui meu, am descoperit ca dansul avea un credit la o banca X neasigurat. Fara ipoteca sau codebitori. De achitat ar mai fi ... (vezi toată discuția)
Executare silita fara venituri si bunuri sad2897 sad2897 Buna ziua, Am un credit de nevoi personale fara ipoteca, s-a ajuns la executare silita. Momentan nu am venituri, nu lucrez. Apartamentul in care ... (vezi toată discuția)
Divort cu credit ipotecar AddiM AddiM Buna ziua, Va scriu astazi din cauza tensiunilor familiale cu care ma confrunt, sora mea are o problema foarte mare si m-am hotarat sa ma informez aici. ... (vezi toată discuția)