avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 5% sume neimpozabile
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

5% sume neimpozabile

Buna ziua!
Sumele platite de angajator pentru primele 5 zile de concediu medical trebuie sa se incadreze in 5% din fondul de salarii? (impreuna cu celelalte sume neimpozabile prevazute in codul fiscal-cadouri, ajutoare etc)
Cel mai recent răspuns: dani-ela , utilizator 14:02, 10 Iulie 2023
Nu exista text de lege pentru asa ceva.

Din cuantumul indemnizației obținute, angajatului i se va reține doar contribuția pentru asigurări sociale (CAS) de 25% și impozitul pe venit de 10%, fără a i se reține contribuția pentru asigurări sociale de sănătate (CASS) de 10%.
Informatia cu 5% tocmai o primisem dimineata si am ramas fara cuvinte, asa ca acum m-am mai linistit. Multumesc foarte mult pentru clarificare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! Îmi puteți spune dacă este corect ca eu sa iau ... OanaMihaelaArvantidis OanaMihaelaArvantidis Buna ziua! Îmi puteți spune dacă este corect ca eu sa iau 2400 lei pe perioada concediului medical cu cod de indemnizatii 14, deși salariul meu net era de ... (vezi toată discuția)
Ajutoare- pentru aceste sume se retine cas ? mmanuela mmanuela pentru ajutorul de deces, ajutorul de nastere, si prima de instalare se retine cumva CAS 10.5% angajat si CAS angajator? (vezi toată discuția)
Retineri din concedii medicale valih valih Va rog sa-mi explicati ce retineri se fac din concediile medicale, atat din cele platite din FNUASS cat si din cele platite din fondul de salarii? Ex: CM ... (vezi toată discuția)