avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj după divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj după divorț

Bună ziua!
De 11 ani am divorțat și nu am cerut partaj la divorț. După divorț, fostul soț a vândut apartamentul comun, care a fost dobândit în timpul căsniciei. Am semnat și eu atunci contractul de vânzare/cumpărare iar banii pe apartament i-au intrat lui în cont. Nu am cerut parte din bani, pentru că aveam împreună un credit de nevoi personale, pe care el a promis că din banii promiți pe apartament va înapoia creditul. Acum, după mulți ani, s-a ajuns la situația următoare: el nu a plătit creditul, ba mai mult nici ratele, astfel încăt am primit și eu (acum doi ani) poprire pe salar care mi se trage și în ziua de astăzi. Mă gândesc dacă pot cere acum partaj pentru banii primiți pe apartament având în vedere că în contractul de vânzare-cumpărare apare negru pe alb că banii au intrat la el în cont. După ce că și eu plătesc pentru un credit și a mai plecat și cu banii pe apartament, nici obligația de pensie alimentară pentru minor nu îl plătește, doar cel stabilit acum 11 ani, cu toate că a fost majorat anul trecut pe 1/4 parte din venituri.
Mulțumesc pentru sfaturi :-)
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:37, 11 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteți cere 1/2 din banii virați în cont. De asemenea, puteți cere ca instanța să constate creditul ca datorie comună și să îl oblige la plata a 1/2 din ratele bancare.
Pentru pensia alimentară puteți să îl executați silit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna-pensie de intretinere; partaj varzan varzan La pensia alimentara ptr cresterea copilului se ia in calcul si Norma de hrana ? eu facand dovada ca salariul de incadrare este mai mic fara Norma de Hrana. ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj tgrut tgrut Buna seara, am rugamintea de a-mi da un sfat cu privire la un divort dupa 20 de ani de casnicie, cu doi copii unul de 20 de ani si unul de 12 ani. Poate ... (vezi toată discuția)
Rate facute in timpul casniciei Rafael78 Rafael78 Buna, m-ar interesa daca ratele facute in timpul casniciei se impart in vreun fel, dupa divort. Multumesc. (vezi toată discuția)