avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Daca îmi expira cardul de identitate iar proprietarul ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Daca îmi expira cardul de identitate iar proprietarul locuinței ...

Daca îmi expira cardul de identitate iar proprietarul locuinței este decedat (mama), cum fac dovada adresei de domiciliu în condițiile în care n-am făcut succesiunea ? Timpul de la decesul mamei este de șapte luni.
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 12:50, 12 Iulie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna ziua,
fără dovada acceptarii succesiunii si a certificatului de mostenitor, nu puteti face dovada ca locuinta vă apartine.
Mergeti la notar si faceti succesiunea.
Aveti si posibilitatea eliberarii unei carti de identitate provizorie pe care sa scrie ”lipsă domiciliu”.
În situația prezentată de dvs., dovada adresei de domiciliu se face cu următoarele documente : declarație pe propria răspundere că locuiți la adresă ( formular tip pe care il primiti de la evidenta persoanei), actul de proprietate al imobilului, certificatul de deces al proprietarului, dovada de rudenie (certificatul dvs. de naștere) .
Cartea de identitate se va elibera după efectuarea unei verificări în teren, facută de agentii de politie, care vor certifica existenta imobilului si faptul ca locuiti efectiv la adresa.
Nu e complicat, și se rezolva, doar că va dura putin mai mult, până se efectuează verificarea în teren .
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iulie 2023
georgiana.td, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin dupa casatorie - gazda la care vom locui nu e inca proprietar (succesiune) mfb mfb Buna ziua, as avea nevoie cat mai repede de o solutie - cum sa imi innoiesc buletinul - in situatia urmatoare: - m-am casatorit si am luat numele sotiei, ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am o problema.buletinul mi a fost anulat deoarece ... Lrachris Lrachris Bună ziua, Am o problema.Buletinul mi a fost anulat deoarece m am casatorit.Nu mi pot face domiciliu în locuință soțului deoarece nu este proprietar ... (vezi toată discuția)
Act de identitate expirat-lipsa domiciliu elena_d_a elena_d_a Buna ziua, Fiicei mele i-a expirat cartea de identitate, locuim cu chirie, iar proprietarul nu vrea sub nici o forma sa ne faca nici macar contract de ... (vezi toată discuția)