avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita.
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita.

Buna Ziua.
Ca sa glumesc desi nu e cazul, sunt proaspatul detinator al unui titlu executor sau a unei executari silite.
Primita prin posta ieri, deci astazi as putea sa platesc.
E vorba de vreo 17.000 mii lei, suma ce cuprinde datoria la banca, dobanzile si penalitatile, plus costurile de executare blah blah.

Problema e in felul urmator: atorita meseriei de bavigator, nu am un salariu stabilit prin contract.
Casa nu este pe numele meu, nu am nici un fel de bun imobiliar sau auto pe numele meu sau al sotiei.
Din bunurile care sunt in casa .. nici pe departe nu ar ajunge la suma aceea, doar sa ia parchetul. Presupun ca aici tine foarte mult de cum "negociezi" la fata locului cu executorul pentru a te declara insolvabil si a te urmari apoi periodic pentru bani.

Dar am totusi un laptop si un aparat foto :) Dar care sunt luate in rate, si ratele nu s-au terminat de platit. Se poate pune sechestru pe ele si ulterior sa fie valorificate de catre banca ?

Am citit si rascitit ... dar nu am gasit decat explicatii de lege.
As vrea o explciatie reala, umana, poate de la cei care au trecut prin ipostaza in care au trebuit sa le deschida executorilor. Sunt constient ca va trebui sa le platesc, dar nu am efectiv bani.
Vreau sa intreb .. ce poate sa ia din casa ?? Frigiderul, televizorul .. ce anume ??
Nu detin acte ca sunt ale mele, dar nici soacramea nu mai are acte cum ca ar fi de fapt ale ei.
Ce pot eu sa fac, sau cum pot sa fac ca sa mi se urmareasca doar salariile si conturile, fara a fi nevoie de a sechestra sau lua ceva din casa .. orice ar fi acest ceva ?! Mai ales ca nici prin absurd nu vor putea recupera nici un sfert din datorie.

Va Multumesc, astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: TrinitYcta , utilizator 10:41, 30 Ianuarie 2010
Dupa comunicarea titului executoriu, executorul va va comunica somatia de a plati iar daca nu platiti in termen de 15 zile, va va comunica infiintarea popririi asupra conturilor dumneavoastra.

Numai daca creditorul si executorul constata ca nu pot obtine recuperarea debitului astfel se poate ajunge la scoaterea la vanzare a bunurilor dumneavoastra, dar numai ale dumneavoastra, nu si ale soacrei, etc

Bafta
Adica daca eu azi am primit titlul executori, maine am timp sa platesc, o zi dupa primire adica, si daca nu am banii sa platesc logic, abia apoi mi se comunica ca iara trebuie sa platesc, alte 15 zile .. apoi opriri din salariu...... hm .... in lege nu prea scrie asta :)

Acuma ... ori la deal ori la spital ... ideea este cum aprecieaza ei ale cui sunt bunurile. Al cui e televizoru. A cui e canapeaua
:) De obicei, bunurile mobile pentru care nu se face dovada (actele de provenienta- de exemplu) modului de dobandire se presupune ca sunt ale "debitorului".
Sfatul concret al unui domn/doamna executor judecatoresc ar fi chiar util.
Buna Ziua.

Intr-adevar, am fost la domnul executor la birou si am discutat problema, data fiind criza si pornind de la principiul bunei credinte, mi-am luat un angajament in scris ca de acum incolo, pe termen nelimitat, in functie de disponibilitatile financiare pe care le am, sa virez lunar o suma in contul repsectiv, nu mai mica decat blah blah.
Suma minima este extrem de mica in raport cu creditul, deci as putea ramborsa creditul in maxim 9 ani :)
Asta se poate schimba insa, dar executorul mi-a explicat foarte clar ca procedura efectiva de sechestrare nu este una care dureaza 2 ore, este foarte complicata, mai ales atunci cand nu ai bunuri. Prin urmare, primul lucru si cel mai important pe care trebuia sa il fac este sa dovedesc ca nu sunt de rea credinta, ci ca ma implic si caut si eu o rezolvare a problemei.

Voi plati acea suma minima stabilita de executor, o suma foarte mica repet ... si cu timpul, pe masura ce situatia se va reglementa, voi vira mai multi bani.


Nu e chiar asa de speriat un executor, mi-am schimbat complet parerea despre ei :) Ei vor sa te ajute, bancile sunt dusmanii nostri :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot deschide o firma daca am datorii la banca? GeoorgeM GeoorgeM Salut, Rog un raspuns pentru o intrebare ce ma macina de ceva timp si anume ..Daca pot sa-mi deschid o firma daca am datorii la banca sau in cazul asta la ... (vezi toată discuția)
Agent de executare firma recuperare debite liliigretz liliigretz Buna ziua, In anul 2004 am imprumutat de la banca 10.000 euro fara nici o garantie(aveam salar mare). In anul 2007 m-am imbolnavit, a trebuit sa-mi schimb ... (vezi toată discuția)
Executare silita Davey Davey Buna ziua! Am un credit de nevoi personale fara garantii foarte restant (am reusit sa mai achit mici sume) dar sunt intr-o situatie critica. Am primit un ... (vezi toată discuția)