avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Eu si mama vrem sa facem a doua succesiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Eu si mama vrem sa facem a doua succesiune dupa tata, ...

Bună ziua. Eu si mama vrem sa facem a doua succesiune dupa tata, pt o suma de bani câștigată în instanta (dupa ce a murit), aparuta dupa ce am facut succesiunea la notar, bani care sunt la executor , dar fratele meu vitreg din prima căsătorie a lui Tata nu mai vrea,( defapt vrea, dar nu are timp și ma amână de 5 luni). Știu ca trebuie sa merg în instanta, dar nu știu dacă se mai merita. Care sunt pasii care trebuiesc parcursi si Cat ar fi în mare costurile pt un avocat?? As putea sa l fac pe el sa plătească pt ca nu vrea sa facem succesiunea??
Onorariul se discuta după ce într o consultație ii arătați av actele,ii explicați situația de fapt,lămuriți despre ce suma e vorba etc.Nu există onorarii fixe, fiecare av isi stabileste onorariul in functie de n factori. .Dvs va faceți calcul cântărind toate aspectele.Poate sa nu fie convenabil pt dvs dacă suma nu e prea mare,pe de alta parte munca avocatului e aceeași indiferent dacă dvs va judecați pt 10.000 sau pt 10 milioane de lei.La final puteți solicita părții adverse cheltuielile de judecata..Varianta cea mai simpla ar fi la notar dacă nu se poate rămâne instanta..
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iulie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

dezbatere succesiune buna ziua. lamuriti-ma va rog intr-o problema. sunt unica mostenitoare ... seceleanugina seceleanugina Buna ziua. Lamuriti-ma va rog intr-o problema. Sunt unica mostenitoare a unui apartament cu doua camere ramas in urma decesului parintilor mei unde si locuiesc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. as vrea sa stiu cat costa aproximativ un avocat si ... Nariko Nariko Buna ziua. As vrea sa stiu cat costa aproximativ un avocat si notarul pentru a face succesiunea dupa 3 generatii. Multumesc (vezi toată discuția)
Intrebare ref succesiune GianinaL GianinaL Tatal decedat, de cateva luni, sotia traieste.Nu au copii impreuna.Tatal are un baiat (major ) rezultat din afara casatoriei, pe care l-a recunoscut si ... (vezi toată discuția)