avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tranzactie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tranzactie

am avut marti de incheiat o tranzactie. eu am renuntat la cota mea prin acest act. la momentul in care instata ne-a citit tranzactia a refuzat formularea renunt la cota mea si i-a spus d-lui av sa o rectifice. d-l avocat a scris - sunt de acord ca din terenurile ce constituie bunuri succesorale sa nu mi se atribuie nimic. este corect, voi avea probleme mai tarziu. dl avocat nu prea mi-a explicat clar de ce a trebuit sa rectifice formularea.
multumesc
Cel mai recent răspuns: RADU SAVALACHE , Avocat 19:32, 27 Ianuarie 2010
-Corecta ar fi fost formularea...înţeleg să renunţ la orice pretenţie prezentă şi viitoare cu privire la bunurile rămase de pe urma defunctului .....
-.Din moment ce ati renuntat la partea dvs. de mostenire si ati semnat tranzactia, nu se mai pot ivi probleme
Nu veti avea probleme....Se putea formula si altfel...cred ca ar fi trebuit sa consemneze din ce consta acea cota... (care terenuri?) , trebuiau enumerate...., dar merge si asa....nu-i problema...ca doar ati renuntat .....
Dupa cum s-a formulat ar rezulta ca renuntati la terenurile ce constituie bunuri succesorale......dar daca mai sunt si alte bunuri in afara de terenuri....?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire LIA VRANCEANU LIA VRANCEANU in anul 2009 am dezbatut mostenirea dupa bunicii mei , inclusiv ce a avut mostenire bunica de la parintii sai , prin judecatorie . La emiterea hotararii s-au ... (vezi toată discuția)
Mostenire, dezmostenire Monica H. Monica H. speta mea e cam asa> tatal a decedat lasand la mostenire 4 copii si o sotie. in urma cu 30 ani tatal a fost dezmostenit, insa inainte de asta facuse acte pt ... (vezi toată discuția)
Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)