avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Sunt în următoarea situație: Copilul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Sunt în următoarea situație: Copilul meu de 7 ...

Bună ziua. Sunt în următoarea situație:
Copilul meu de 7 ani a luat ATV -ul meu din curtea casei care nu este înscris și a circulat cu el pe drum public. Prin manevre de întoarcere s-a băgat în poarta unor vecini și din izbirea ei i-a provocat o deteriorare a peretelui, mai exact o gaură în izolația și decorativa casei care este vizibilă. A intrat cu ATV-ul și în curtea lor oprindu-se într-un palet de cărămidă.Nu l-am anunțat de cele întâmplate.
Ce as putea pății daca apelează la autorități?.
Ultima modificare: Joi, 13 Iulie 2023
nichi74, utilizator
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 11:37, 20 Iulie 2023
Bună dimineața. Am fost la proprietar și nu am căzut de acord în privința despăgubirii. Eu lucrez de multi ani în străinătate și peste câteva zile plec. De ce fapte sunt pasibil? O să trebuiască să vin înapoi daca mi se trimite citație sau ceva de genul?
Ultima modificare: Luni, 17 Iulie 2023
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai bine ar fi sa va rezolvati problema cu vecinul aici si apoi sa plecati. Cantariti si dumneavoastra ce este mai important in momentul de fata si procedati ca atare.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce pretentii a avut de nu v-ati inteles?Nu cred ca realizezi ca nu prea ai ce sa negociezi.E clar ca ai numai de pierdut dar pare ca nu intelegi ca tu esti raspunator de ce a facut copilul tau.Poti doar sa speri ca in loc sa platesti acum o sa platesti peste 2-3 an(+onorariu avocat, cheltuieli de judecata,stres si timp pierdut,) dar cum zicea si Jane ar trebui sa fiti mai ingrijorat de partea penala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai corect , ar fii sa spuneti ce s-a intamplat si sa va asumati dumneavoastra si copilul cele intamplate . Eventual sa purtati o discutie cu acea persoana,si in cel mai fericit caz sa 0 despagubiti suportand cheltuielile de reparatie . , . Asteptati sa observe el ce s- a intamplat ??? In alta oridine de idei , cum a luat copilul ATV-ul fara acordul dumneavoastra ?
Ultima modificare: Marți, 18 Iulie 2023
CRIMO, utilizator
Raspundeti civil pentru paguba creata. Faceti-o amiabil, evitati instanta.

Alte discuții în legătură

Accident de circulatie - raspunderea parintelui (copil major) RazvanAlexandru RazvanAlexandru Aseara un baiat cu o masina inmatriculta in Anglia, volan pe partea dreapta a avariat 6 masini parcate regulamentar, printre ele numarandu-se si a mea. ... (vezi toată discuția)
Buna seara, scriu pentru un prieten. a condus un atv pe malul ... careva careva Buna seara, scriu pentru un prieten. A condus un atv pe malul raului, pajiste, dar apoi a intrat cu atv-ul pe sosea, distanta mai mica de 100m de la pajiste ... (vezi toată discuția)
Accident autoturism-atv MONA PARASCHIVU MONA PARASCHIVU am depasit doua masini stationate si dupa ce m-am incadrat mai mult de jumatate cu masina pe sensul meu de mers am intrat in coliziune cu un atv care a patruns ... (vezi toată discuția)