avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA: comodat autoturism / inregistrare diverse ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA: comodat autoturism / inregistrare diverse documente

Buna ziua.Am PFA de anul trecut , decembrie,comertz cu amanuntul,4782. si am cateva nelamuriri ,daca cineva stie sa raspunda sau a trecut prin ele :
1. Am facut contract de comodat intre masina si PFA,il inregistrez undeva sau doar pastrez contractele la mine?
2. Trec masina in vreun registru (daca e sa o trec ar trebui in registrul inventar, cred).
3. Facturile, daca le cumpar le scriu undeva ca le detin ( seria si numarul ) sau daca le editez in word trebuie sa scriu in vreun registru la fel seria si de la ce numar pana la ce numar?
4. Pe parcurs mai gasim intrebari, problema e sa gasim RASPUNSURI !!!!!!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 13:46, 9 Aprilie 2010
stofarius a scris:

............Ce avantaj as avea sa fac contract de comodat pe masina?...


Asa cum spune si Liail, se pot deconta unele cheltuieli, care, scazute din venitul realizat duc la plata unui impozit pe mai mic. Suna bine, nu? Statul nu iarta nimic asa ca daca avem posibilitatea de a plati un impozit mai mic de ce sa nu beneficiem
Succes in activitate!
:luck:
Laura Ciobeica
@worker,
Ar trebui sa incheiati un contract de comodat (intre dv ca persoana fizica si PFA - inteleg ca sunteti autorizat ca pfa) si veti putea deduce anumite cheltuieli… Nu stiu sa va spun cat si care - e o intrebare mai potrivita in sectiunea “Discutii contabile si fiscale – Contabilitate in general”.
Contractul de comodat nu trebuie “trecut” pe la notar, neaparat, e valabil si doar cu semnatura… partilor implicate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cheltuieli poate deduce la fisc un pfa? madanic32 madanic32 Buna ziua Am o intrebare, sunt PFA cu impozit pe venit si contabila cu care lucrez mi-a mentionat ca exista posibilitatea deduceri unor sume din impozitul ... (vezi toată discuția)
Foaie de parcurs, faz emanuela73 emanuela73 va rog sa-mi spuneti daca o firma de inchiriere masini trebuie sa intocmeasca foaie de parcurs, cum se completeaza, daca trebuie trecut si kilometrajul ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)