Sunt nascuta la 18 iunie 1952 si lucrez neantrerupt de la 01.03.1975. Va rog din suflet sa-mi spuneti de la ce data ma pot pensiona (fara penalizari). Dupa calculele mele :) ar fi.. 01.03.2010. La ora actuala mai lucrez la patru intreprinderi cu contract de munca timp partial 2 ore. Daca.... calculul meu ar fi corect, dupa aceasta data as mai putea lucra ?(pensie + cele patru contracte?)
Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca solicit la servici incetarea activitatii pentru pensionare anticipata deoarece nu am primit salariul de opt luni .Multumesc anticipat :)
1. Prietena dvs. este mai norocoasa! Se poate pensiona de limita de varsta la 58 de ani si 9 luni, adica in februarie 2010.
2. Deoarece s-a nascut in mai 1951, varsta standard de pensionare este de 58 de ani si 9 luni, stagiul complet de cotizare este de 27 de ani si 6 luni iar stagiul minim de cotizare este de 12 ani si 6 luni.
3. Avand stagiul efectiv de cotizare mai mic decat stagiul complet va avea un cuantum al pensiei mai mic.
Inca o data va multumesc mult , dar va mai rog o data sa ma ajutati cu calculele pentru un vecin. El este nascut in februarie 1951 si are 40 ani de munca. Nu stie cati sunt in gr.a_II_a dar are oricum peste 15 ani. El crede ca nu are dreptul la pensie nici macar anticipata dar sotia lui insista sa iasa la pensie pentru ca este bolnav.:( Scuze pentru amploarea intrebarii.:vishenka:
1. E foarte frumos daca aveti asa de multi prieteni! Numarati-ma si pe mine printre ei! Eu sunt deja pensionar.
2. Daca dadeati date mai sigure era mai bine. Am mers pe 40 de ani de cotizare din care 15 ani in gr. a II-a de munca.
3. Poate beneficia de:
- pensie anticipata partiala incepand cu februarie 2011, respectiv la implinirea varstei de 60 ani;
- pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, pentru activitate desfasurata in conditii deosebite de munca, incepand cu februarie 2013, respectiv la implinirea varstei de 62 ani.
4. Ar fi bine daca ati putea sa-i scoateti din carnetul de munca exact cati ani, luni si zile are in gr. a II-a de munca si reveniti.
Stimate d-le Valy :"> , inca o data va multumesc. Deja va consider prieten pentru cat v-am deranjat. O sa-i spun vecinului sa ia cartea de munca de la servici si sa va pot comunica date reale. PS. Daca fotografia dv.este cea reala simt ca deja... comunicam.:vishenka:
In sfarsit am luat legatura cu vecinul meu. Mi-a spus ca este angajat de la 18.nov.1967 si are doar 12 ani gr.-a-II-a.;)
Va multumesc inca o data
P.S. Am schimbat fotografia :D