Pe data de 14. 03. 2009 am lovit o masina si mi-a fost retinut permisul ptr.cercetari .A fost intocmit D.P.si inaintat la Parchet ptr. ca in masina lovita se afla o dra. care cu toate ca accidentul a fost usor s-a speriat si a tipat iar un martor a sunat la 112,in consecinta accidentul a fost cu victima !!! Astazi am primit NUP.de la parchet cu constatarea ca nu m-am asigurat la schibarea directiei de mers prin viraj la stanga iar vatamarea victimei nu a necesitat ingrijire medicala si numita nu a formulat plangere penala.Intrebarea mea este : ce sa fac acum?ce sanctiune voi primi? Multumesc anticipat.
Pentru fapta contraventionala pe care ati descris-o puteti fi sanctionat cu amenda si puncte de penalizare. Penal nu puteti pati nimic. Daca faceti plangere impotriva procesului verbal de amenda, cu un avocat bun cred ca puteti scapa si de sanctiunea amenzii.
Impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale sau al ordonantei se poate formula plangere de catre persoanele interesate.Cum tu nu ai interes, iar partea vatamata nu a formulat plangere, este evident ca solutia va ramane asa.Daca in dispozitivul rezolutiei sau ordonantei nu se mentioneaza aplicarea unei santiuni administrative, nu vei primi alta sanctiune.Daca sunt nelamuriri, revino!
Multumesc ptr. raspuns.In dispozitivul rezolutiei nu se mentioneaza aplicarea de sanctiuni, dar la rutiera ? ce hotarare vor lua.Vital ptr.mine este permisul.Mutumesc si va doresc DRUM BUN.
Ce inteleg eu e ca nu ati respectat "prioritatea drumului cu prioritate"! Corect?
Sau era vorba de prioritatea de dreapta?
In ambele cazuri veti fi sanctionat contraventional, in baza OUG 195/2002(A): ART. 100
(3) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul sau tramvai a urmatoarelor fapte:
c) neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor care au acest drept;
sunt 2 lucruri distincte
partea penala in care deja s-a dispus sanctiunea de catre procuror si masura complementara de reinerea permisului insotita de pv de contraventie
bineinteles puteti contesta masura in instanta si in baza certificatului de grefa sa vi se restituie permisul pana la definitivare
puteti incerca dar din practica va spun ca nu aveti sanse ca instanta sa anulele pv
Accident
ContSters126274
Buna ziua,
am o problema si as dorii daca puteti sa-mi dati ceva sfaturi.
La inceputul lui decembrie am lovit o peroana pe trecerea de pietoni( pe culoarea ... (vezi toată discuția)